פריתיקאס דקרטוף ינאס קון קארנה- לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר לפסח ולכל חג.

פריתיקאס דקרטוף קון קארנה

המעדנים של פסח מתחילים לצוץ לי מזכרונות הילדות שלי …נו מה לעשות כשהחגים הקרבים גורמים לי לדמוע .

 זוכרת את ההכנות שלי עם סבתא , את הכיף בשירה והמטעמים שעלו על השולחן שלנו .

כולם בכו שאין מה לאכול ורק אנחנו לא הפסקנו לזלול מטעמים .

ישבתי לשחזר טעמים והכנתי לנו פריתיקאס דקרטוף ינאס קון קארנה – היינו לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר .

הן פריכות חיצונית וממולאות מלית טעימה כל כך ולא ניתן לעצור…

הדבר היחיד שעוצר זה הפחד להוסיף למשקל כי מה לעשות הן מטוגנות…

ולא לא ניתן לשחזר טעם הטיגון . ניסיתי באפיה וממש לא אותו טעם .

לכו להכין ומבטיחה לכם מעדן משכר .

תכינו –

קילוגרם תפוחי אדמה לבישול – בשלו אותם במי מלח קלופים ומנוקים

סננו ממים היטב ומעכו למחית .המחית צריכה להיות חלקה.

הוסיפו למחית כשהתקררה היטב 2 ביצים ו2-כפות פתיתי תפוחי אדמה יבשים מצאתי שטעים יותר מקמח תפוחי אדמה או קמח מצה.

הוסיפו חצי כפית פלפל לבן וחצי כפית פלפל שחור .

קררו היטב.זה יתגבש ויתאחד.

 למלית-

במחבת גדולה טגנו במעט שמן 4 בצלים גדולים קצוצים  דק מאוד שיתחילו להשחים.

מוסיפים להם קילוגרם בשר טחון פעם אחת . לבקש מהקצב.אם אין משתמשים בבשר טחון רגיל.

מטגנים יחד עם הבצל עד שישנה צבע ורוב הנוזלים נעלמו .מוסיפים שן שום כתושה היטב. כי לא נרצה חתיכת שום בין השיניים

מוסיפים פלפל שחור ,כמון ,פלפל לבן,פפריקה מתוקה וחריפה – כל אחד מהם חצי כפית

מוסיפים כף פתיתי תפוחי אדמה או קמח מצה שיספגו נוזלים מיותרים.

מוסיפים מלח לפי טעם .

מקררים היטב.

מכינים שתי קערות –אחת של 2 ביצים טרופות היטב עם כף מים

שניה של קמח מצה (או פירורי לחם ברגיל.)

לוקחים בכף היד גוש מחית תפוחי אדמה  בידיים לחות או משומנות משטחים אותה וממלאים מלית שסביבה סוגרים את המחית היטב.

טובלים בביצה וקמח מצה  לפסח ופירורי לחם ליום חול וחגים אחרים.

במחבת גדולה עם שמן חם מטגנים את הלביבות משני הצדדים בזהירות.

מספיגים על נייר סופג .

מגישים חם עם פלחי לימון ליד ומתענגים .

מורשתה של סבתא שלי שהיתה מברכת – ברכה אי סאלוט.

תכינו ולא תצטערו.

 פריתיקאס דקרטוף קון קארנה במחבתפריתיקאס דקרטוף קון קארנה במחבת 2פריתיקאס דקרטוף קון קארנה על נייר סופגפריטוליקספריתיקאס דקרטוף בתבנית חד פעמית 2

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.