1.5 כוסות פריקי (חיטה קלויה)
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס אפונת גינה (של סנפרוסט)
1 סלק חתוך לקוביות קטנות (כשהוא חתוך לשים 2 דקות במיקרו שהקוביות מעט יתרככו)
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 כפות טחינה גולמית (ממליצה על טחינת אל ארז עם שומשום מלא)
עלי נענע טריים
להכנה:
1. לבשל את הפריקי בהרבה מים עד לריכוך (ייקח בערך כחצי שעה עד 40 דקות ). לסנן.
2. במחבת לחמם שמן זית היטב (חשוב שהשמן יהיה חם על מנת שנצלה את הירקות ולא נאדה אותם). להוסיף את הבטטה והפלפלים ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהפלפלים מעט יחרכו והבטטה מעט תתרכך.
3. להוסיף את האפונה ולטגן עוד 2 דקות. להוסיף את קוביות הסלק ולערבב בעדינות על מנת שהסלק לא יצבע את הירקות האחרים.
4. להוסיף את הפריקי, המלח והפלפל ולערבב.
5. להניח בצלחת הגשה, לפזר מעל עלי נענע טריים ולבזוק טחינה גולמית באופן חופשי.
6. כל כך טעים, צבעוני וחגיגי….
אהבתם את המתכון? עשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!