פרוזן יוגורט ביתי מתוק ובריא ב 2 טעמים – פירות ושוקולד

קינוח מתוק, בריא ואידיאלי לפינוק של סופשבוע או אירוח, שגם מהווה מיני – ארוחה מאוזנת ובריאה.

פינוק קטן וקולע לסופשבוע – מקפא פירות ויוגורט נכנס למקפיא!
לפרוזן יוגורט וקרטיבים יש תדמית ״דיאטטית״ אבל מישהו יודע כמה סוכר נמצא השלגון,
וממה מכינים את היוגורט הקפוא?
אז לפעמים בא לי משהו טעים ומתוק, אבל להפתעתי הדברים הקנויים הפכו ללא טעימים
עבורי בגלל תכולה גבוהה מדי של סוכר, אבקות חלב ושומן צמחי, ככל שאני מתרגלת תזונה
ללא סוכר לבן או קמח. אבל לא התייאשתי! פיתחתי והכנתי קינוח מתוק, בריא ואידיאלי
לפינוק של סופשבוע או אירוח, שגם מהווה מיני – ארוחה שכוללת את כל מרכיבי המזון
האיכותיים הדרושים בארוחה – חלבון, שומנים טובים – גם מוסיפים שובע וגם מורידים
את הערך הגליקמי של הפירות טריים שמוסיפים טעם, סיבים תזונתיים ומינרלים,
ועכשיו אני שמחה לשתף את המתכון איתכם, חברים יקרים!
.
מתכון לפרוזן יוגורט עם פירות – נקטרינה ושזיף
3/4 חבילת יוגורט כבשים או עיזים
חבילה – חצי חבילה של שמנת (לבחירה)
6-7 שזיפים ללא עור
3-4 נקטרינות חתוכות (או אפרסקים)
1-2 כפות דבש איכותי (או לפי טעם)
.
אופן ההכנה:
1. מסירים את קליפה מהשזיפים. אני השתמשתי בשזיפים לבנים, מאוד טעימים ומתוקים, רכים.
2 . חותכים אפרסקים לחתיכות קטנות
3. מערבבים את השזיפים, יוגורט ושמנת במיקסר או ידני, מוסיפים חתיכות אפרסם, ממתיקים
בדבש לפי טעם, מערבלים יחד, ומחלקים לכוסות.
4. מכניסים למקפיא לשעה עד שהפרוזן מתייצב מעט, מומלץ לכסות עם ניילון נצמד.
5. מכניסים כפית או שיפוד עץ באמצע לאחיזה נוחה כ״קרטיב״ ומחזירים למקפיא.
5. לפני השימוש, לוחצים על הכוס מתחת והפרוזן יוצא החוצה עם המקל, מוכן ומזומן.
.
מתכון לפרוזן יוגורט בטעם שוקולדי

.
מצרכים:
3-4 בננות
נקטרינה 1
2 כפות קקאו משובח
חבילה של שמנת (השתמשתי ב "של פעם" 27%)
2 כפות יוגורט כבשים
כף דבש (או לפי טעם)
אופן ההכנה:

1. מרסקים ו"מקציפים" את הבננות במיקסר או פודפרוססור.
2. מוסיפים שמנת ויוגורט, חתיכות נקטרינה, קקאו ודבש, "מקציפים" שוב יחד ומחלקים לכוסות.

3. מכניסים למקפיא לשעה עד שהפרוזן מתייצב מעט, מומלץ לכסות עם ניילון נצמד.
4. מכניסים כפית או שיפוד עץ באמצע לאחיזה נוחה כ״קרטיב״ ומחזירים למקפיא.
5. לפני השימוש, לוחצים על הכוס מתחת והפרוזן יוצא החוצה עם המקל, מוכן ומזומן.
אפשרויות הגשה: הן רבות!
– כשלגון על המקל, כמו שהוא
– להניח את השלגון בקערית, להגיש עם פירות חתוכים
– לגרד מעל שוקולד מריר / שברי אגוזים, שקדים ופקאנים
– להכין ולזלוף מעל טופינג שוקולד – להמיס כמה קוביות שוקולד מריר בסיר כפול / לבשל
יחד 2 כפות קקאו, כף מים, כפית חמאה או שמן קוקוס, עם מעט סילן או דבש
.
בתיאבון וסופשבוע נעים !

.