פסטה סיציאלינית עם חצילים

או בעברית פשוטה "פסטה אלה נורמה".

245

נהדרת, אדומה, בוערת ועשירה בזכות החצילים הקלויים והפרמז'ן.

פתאום , באמצע פברואר , חום גדול שמזכיר את הקיץ של דרום איטליה.

כל מי שעוקב אחריי יודע שאהבת חיי היא איטליה.

אין מדינה בעולם, ואין עם בעולם שאני אוהבת יותר מאיטליה והאיטלקים.

משוגעת על המטבח שלהם שהוא עשיר ומגוון, טרי, טבעי, נוגע באדמה.

נוגע בי.

287

אחת המנות האהובות עליי ביותר במטבח זה מגיעה מדרום איטליה (בכלל האוכל בדרום איטליה מדהים וטעים יותר בעיניי מהאוכל בצפון איטליה).

זו מנה ששתי בנותיי אוהבות במיוחד והיא "סתמה" חורים לא פעם ,כשעמדנו מתלבטים : "מה נאכל?…."

אז קבלו את הפסטה הכי נפלאה של הדרום.

במקור מערבבים אותה עם ריקוטה וזה שמיימי, אני הוספתי לה פרמז'ן מרוסק (סתם כי היה לי וסתם כי זה טעים).

יאללה….

234

מה

חצי ל אחד גדול (עדיף בלאדי) חתוך לקוביות בינוניות

קופסת עגבניות איטלקיות שלמות או מרוסקות (עדיפות למוטי)

שתי שיני שום גדולות פרוסות

מלח, פלפל

שמן זית

250 גרם פסטה (עדיף טריה או יבשה באיכות טובה)  ( אני הכנתי פטוצ'ינה).

צ'ילי אחד קצוץ

211214223

איך

את החצילים אפשר להכין באחת משתי הצורות:

לערבב את הקוביות עם שתי כפות שמן זית ולקלות בתנור חם כרבע שעה (בערך 200 מעלות).

או

לטגן במחבת עם 3-4 כפות שמן זית להשחמה חלקית.

לאותו סיר או מחבת בהם טיגנתם את החצילים , יש להוסיף עוד 2 כפות שמן זית ומיד להוסיף את השום הכתוש והצ'ילי.

לאחר טיגון של חצי דקה , להוסיף את העגבניות המרוסקות , להמשיך ולטגן עוד שתי דקות ולהוסיף מיכל מים (המיכל של העגבניות)

לתבל במלח ופלפל, להביא לרתיחה ולהוסיף את קוביות החצילים.

לכסות, להנמיך להבה ולבשל עוד כ – 15-20 דקות עד שהרוטב מטצטמצם אבל לא לגמרי.

בינתיים לבשל לאת הפסטה על פי הוראות היצרן במים רותחים.

לסנן,

לערבב עם רוטב החצילים ולהוסיף ריקוטה או פרמז'ן מרוסק.

תהנו….

 

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי "חפירות" בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

  

281