פלפל וגמבה חתן וכלה

פלפלים וירקות נוספים שהוקפצו להם יחדיו לארוחת ערב קלילה ובריאה ב-5 דקות עבודה!

התחלתי להקפיץ את הירקות ופתאום התנגן לו השיר הזה בראשי:
סמבה סמבה סמבה לה לה
פלפל וגמבה חתן וכלה…
חייכתי לעצמי וידעתי שזה יהיה שם הפוסט. זה אולי לא שם קלאסי לפוסט או למתכון, אולי אפילו אפסיד כניסות, אבל היי, זה גורם לי לחייך. לא שווה? תראו את התוצאה!

זוהי מנה של ירקות צבעוניים, הרוקדים ביניהם סמבה במזרח הרחוק. כן ככה בלי בושה, מערבבים בין סגנונות על פני הגלובוס. איזה כיף זה!

אז מה יש לנו? פלפלים ושאר ירקות בתיבול אסייתי שאני כל כך אוהבת.
הפעם הכנתי את המנה ללא פחמימות וללא גלוטן. כלומר, אין כאן נודלס או אורז. כמובן שניתן להוסיפם ולקבל ארוחה שלמה בצלחת אחת.

המרכיבים:
1-2 כפות שמן לטיגון (אני השתמשתי בשמן אורז)
5 גבעולי מנגולד קצוצים לחתיכות קטנות. חלק לבן לקצוץ לקוביות 2X2.
1 כרישה פרוסה דק
1 פלפל אדום -גמבה חתוכה לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1-2 פלפל צ׳ילי פרוס לטבעות דקות
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ
1/2 כוס כוסברה קצוצה
10-12 עגבניות שרי חצויות
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב דגים
1 כף טחינה

להגשה:
2 כפות נענע קצוצה
1 כפית טחינה

אופן ההכנה:
לטגן תוך כדי הקפצה (או ערבוב) את המנגולד, הכרישה, הפלפל האדום, הצהוב והחריף עד לריכוך קל. זה לוקח 3-4 דקות.
להוסיף את הכוסברה, השרי וחומרי הרוטב ולבחוש יחד למשך דקה או שתיים.
להעביר לכלי הגשה, לפזר נענע קצוצה ולזלף מעט טחינה.
להגיש עם חיוך ושיר בלב.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.