פלפלים ממולאים בריזוטו פיטריות – בקלות

בסופ״ש האחרון בעלי, הידוע בכינויו ״המלך״, לקח את הנסיכה ושניהם פרחו ועפו להם לבריטניה. נשארתי במיעוט. הזמנתי את החתן, הבן והחברה והכנתי ארוחה לארבעה. היות והבן שלי וחברתו מנהלים אורח חיים טבעוני, חשבתי על ריזוטו.

ריזוטו הוא מעדן איטלקי שעשוי מאורז עגול, דביק מבחוץ אך נגיס ״אל דנטה״ מבפנים. בדרך כלל תהליך ההכנה ארוך היות וצריך לבחוש ולהוסיף נוזלים באיטיות עד שהריזוטו מתבשל. למי יש זמן?
כמה שמחתי כששמעתי ש״חוות תקוע״ החלה לשווק לקט פטריות ואורז להכנת ריזוטו איטלקי והציעו לי לנסות אותו. הסכמתי, שהרי פיטריות זו המומחיות של תקוע.

אל חשש, לא מדובר במוצר מעובד והוא אינו מכיל תוספים מלאכותיים אלא מורכב מחומרים טבעיים בלבד: אורז עגול ו-3 סוגי פיטריות מיובשות – פורצ׳יני, שמפיניון ופיטריות יער.

ובכן, הכנתי את הריזוטו לפי ההוראות שעל גבי האריזה, אבל היות וזה היה כל כך פשוט (ממש כמו להכין אורז רגיל), החלטתי להכניס את הריזוטו שהתקבל לתוך פלפלים, להכין רוטב ירקות עשיר ולקבל מנה שהיא וואו!

חשוב לדעת שהפטריות המיובשות שומרות על ערכן התזונתי במהלך הייבוש ולכן עשירות בבטא-גלוקן טבעי אשר נמצא כמעורר את המערכת החיסונית. הן דלות קלוריות ועשירות בוויטמינים: D , C ו- K, ובמינרלים: אבץ, ברזל, אשלגן, סידן וחומצה פולית.

בריאות, הכנה קלה, ומנה מרהיבה. נשארה רק שאלת הטעם. טוב את זה אי אפשר להעביר דרך הבלוג, אז תצטרכו להכין ולטעום בעצמכם…

המרכיבים:
8 פלפלים אדומים יפים עם תחתית ישרה (הכמות הזו צריכה למלא סיר שלם כשהם עומדים זקוף. כך שיש לעשות התאמות. אם נשאר מקום ניתן להכניס תפוח אדמה קטן, או כל ירק מוצק)

למלית
1 חבילת ריזוטו פטריות של תקוע
1בצל סגול קצוץ דק
2 כפות שמן קנולה
700 מ״ל מים* (ראו הערה חשובה למטה)
חצי כוס עלי נענע ועלי פטרוזיליה קצוצים דק
3 כפות בוטנים קלויים קצוצים
כפית מלח ופלפל גרוס

לרוטב
2 כפות שמן קנולה
1 כרישה גדולה קצוצה דק
1-2 שיני שום
2 גזרים פרוסים דק
1 פחית 800 מ״ל של עגבניות מרוסקות
1,200 מ״ל מים, שזה למעשה קופסת השימורים מלאה במים ועוד חצי קופסה.
תיבול: 1/2 כפית מלח, פלפל, תימין, רוזמרין, אורגנו, כפית סוכר, מיץ מחצי לימון (לא חובה).

להגשה: בוטנים גרוסים מתובלים

אופן ההכנה:
המלית
מכינים את הריזוטו לפי הוראות היצרן* (ראו הערה חשובה למטה), עם הבצל הקצוץ.
כשמוכן מוסיפים את הבוטנים ועשבי התיבול ומערבבים.

במקביל חותכים אל ״ראשי״ הפלפלים, מנקים מגרעינים ושמים בצד. שומרים את ראשי הפלפל!

הרוטב
מטגנים את הכרישה בשמן עד לשקיפות. מוסיפים גזר ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים, מתבלים וטועמים. משפרים תיבול. מסירים מהאש.
ממלאים במלית את הפלפלים כמעט עד הסוף. מכניסים לסיר, מרטיבים כל פלפל בכף רוטב ומכסים ב״ראשים״.

סוגרים את המכסה של הסיר, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה. בזמן הזה הרוטב מצטמצם והפלפלים מתבשלים.
מגישים מהביל לשולחן זורים עוד מהבוטנים הגרוסים ומתעלפים מהטעמים.

מוצרים נוספים של תקוע:

לקט פטריות לפסטה – שפותח במטרה לאפשר הכנת מנה מהירה עם פטריות איכותיות. למשל פסטה ברוטב פיטריות בשמנת שהיא המנה האהובה ביותר ע״י הישראלים (אחרי פסטה ברוטב עגבניות).
הלקט מכיל 3 סוגי פטריות: פורצ'יני, פטריות יער ושמפיניון, כלומר מורכב מרכיבים טבעיים בלבד.

שורש כורכום טרי – גם השנה משווקת חוות תקוע שורש כורכום טרי. מעבר לתכונותיו הקולינריות, שורש הכורכום ידוע בסגולותיו הבריאותיות המגוונות. הכורכום והחומר הפעיל שבו – הכורכומין, נמצאו יעילים בטיפול ובמניעה של מגוון בעיות בריאותיות. הכורכום ידוע כנוגד קרישה ואנטי דלקתי (נגד כאבים). אני משתמשת באופן קבוע בשורש הכורכום הטרי (זהו ירק עונתי, אז כשניתן למצוא אותו בשווקים, הוא נמצא גם במזווה שלי), בכל תבשיל ומאכל בו מקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר היחס ההמרה הוא כפית תבלין = 2 כפיות שורש כורכום טרי קלוף ומגורר.

לפרטים נוספים: http://www.tekoafarms.co.il

* הערה חשובה: בהוראות היצרן כתוב לשים 900 מ״ל מים, ולבשל 16 דקות. את החבילה הראשונה עשיתי לפי הוראות היצרן והתוצאה היתה דלילה מדי, ואחרי 16 דקות הוספתי עוד 2 דקותכך שבישלתי את האורז בפועל 18 דקות. אז אם רוצים לעצור בשלב הריזוטו, 900 מ״ל למשך 18 דקות זה סבבה.
אולם אם ממשיכים לבשל את האורז בתוך הפלפלים, אני ממליצה להוסיף רק 700 מ״ל מים ולעצור אחרי 16 דקות. האורז לא יהיה מבושל לחלוטין, וזה בסדר. הוא ימשיך להתבשל בתוך הפלפלים.

גיוונים :
– לפני ההגשה, ניתן לפתוח כל פלפל ולהניח עליו כף שמן קוקוס שתימס לתוכו ותעשיר את הטעם.
– ניתן להחליף חלק מהמים שאיתם מבשלים את האורז בשמנת לבישול על בסיס קוקוס, סויה או אחרת (עד כוס).
– ניתן להוסיף לריזוטו המבושל חופן או שניים של פרמז׳ן מגורר (למשל של עינת'ס) לערבב ואז למלא את הפלפלים.

מחיר: 19 ש״ח, סביר לחלוטין, במיוחד שהניב סיר מלא פלפלים ממולאים גדולים ועמוסי כל טוב.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.