עוד רגע ערב חג ראש השנה דופק בדלת
השנה טרנד האוכל והמודעות לבריאות הביאו אותנו לחשוב על החברים והמשפחה שנמנעים מלאכול בשר .
בדיוק בשביל זה יש אותי לא?
מנה צמחונית וצבעונית שיופיה וטעמה המשובח הביאו את דרלינג לבקש שאכין אותה שוב .
כן כן הקרניבור שלי נלהב מהמנה הזו .
לאישור הטעמים אלונה שלי קבלה מנה וגם היא הניבה עניים משתאות אז הוחלט פה אחד
המנה משתרשת אצלנו .
רוצים גם ?
קל להכין ומתחסל ביעף.
קנו אריזת מג'דרה של "תבואות" שזו בפשטות תערובת עדשים אדומות,קינואה,בורגול .זה הכל
הקטניות בתערובת הזו אורגניות ובריאות לגוף קלות לעיכול וטעימותתת
לכו להכין .
ל4 מנות צריך
4 פלפלים אדומים ויפים בינוניים ושראשם נחתך לא עד הסוף ונוקו מזרעוניהם .
כוס תערובת מג'דרה
2 כוסות מים
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות שמן
פטרוזיליה, שמיר וכוסברה כף גדושה מכל ירק
מלח לפי הטעם
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פלפל שחור
כף רוטב סויה או טריאקי
לרוטב-
2 כוסות עגבניות טריות מגוררות אם יש תמר הכי טוב
אם אין זמן ניתן להחליף בפחית עגבניות מרוסקות טובה 400 גרם
כף סוכר חום
כף שמן
חצי כפית פלפל שחור
ענף בזיליקום
כוס מים רותחים .
בסיר קטן מטגנים את הבצל בשמן
מוסיפים אליו את תערובת המג'דרה
תבלינים ומים
מביאים לרתיחה ומבלים לפי ההוראות על האריזה
הווה אומר עד שהתעערובת מבושלת אבל נתחכם ונבשל אותה רק 3/4 בישול
כי היא תתבשל עוד ברוטב .
מכינים את הרוטב בסיר שיכיל את 4 הפלפלים
מערבבים את כל החומרים .
ממלאים את הפלפלים במג'דרה שבישלנו 3/4 בישול ומניחים אותם על הרוטב .
מבשלים כ-20 דקות (ניתן לאפות בתנור )
מגישים פלפל על מעט רוטב עם רבעי לימון ועלי בזיליקום ובצל ירוק לקישוט.
איך שאתם תודו לי.
מי שרוצה מוזמן להוסיף בשר טחון או תוספות שבא .
את תערובת המג'דרה ניתן למצוא בכל סופר במדף הקטניות
כשרות: בהשגחת הרבנות ובד"צ בעל"ז.
מחיר לצרכן: 19.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם