פלפלים ממולאים בבורגול

רעיון מיוחד של מיכל וקסמן: להשרות את הבורגול למילוי בירקות וירק טחונים במקום במים. ט ע י ם !

בחורה עם מחשב נייד

מבוסס על מתכון של מיכל וקסמן  ב- ynet.

המצרכים

5-6 פלפלים בינוניים

למילוי

1 כוס בורגול עבה

1 בצל בינוני

1 עגבנייה בשלה

חופן נדיב של כוסברה

חופן נדיב של פטרוזיליה

עלים מ-3 גבעולי סלרי

עלים מ-3 גבעולי נענע

3 כפות שמן זית

מלח – לפי הטעם

1/2 כוס מים או יותר, לפי הצורך וגודל התבנית, אחרי שמסדרים בתבנית את הפלפלים הממולאים.

הכנה

  1. מכינים את המילוי – במעבד מזון טוחנים בצל, עגבניות, עלים מכל הסוגים, שמן זית ומלח. שמים את התערובת בקערה ומערבבים עם הבורגול. מניחים לתערובת לנוח חצי שעה לפחות.
  2. בוחרים תבנית שתכיל את הפלפלים בצפיפות וכמעט בדיוק.
  3. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבורגול. הפלפל צריך להיות מלא מבלי לדחוס את המילוי לתוכו. הוא יספוג נוזלים ויתנפח עוד בבישול.
  4. מסדרים את הפלפלים הממולאים בתבנית אפייה, כשהם קרובים ככל האפשר זה לזה.
  5. בעזרת כף יוצקים את המים על הפלפלים המסודרים בתבנית (הנוזל צריך להגיע בערך עד אמצע גובהם של הפלפלים). אם חסר נוזל, מוסיפים עוד מעט מים.
  6. מזלפים שמן זית על כל תכולת התבנית. מכסים את התבנית היטב בנייר כסף.
  7. מניחים את הפלפלים במרכז תנור שחומם מראש ל-200 מעלות וצולים במשך 45 דקות.
  8. מסירים את נייר הכסף, וצולים 15-10 דקות, או עד שהמילוי וראשם של הפלפלים משחימים.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לפלפלים לנוח 15-10 דקות, לספיגה אחרונה של נוזלים.

בתאבון!