פלפלונים קטנים ומטריפים

ההכרח, כידוע, הוא אבי ההמצאה. וכך הפך מתכון נפלא לחצילונים צלויים למתכון נפלא לא פחות לפלפלונים צלויים

פלפלונים קטנים ומטריפים

פלפלונים קטנים ומטריפים

לא יודעת איך קרה המחדל הזה, אבל רק השבוע גיליתי את הפוסט של עדי קאופמן עם המתכון לחצילונים קטנים ומטריפים, למרות שהוא נכתב כבר בנובמבר. ומשגיליתי, הייתי חייבת להכין. היתה רק בעייה פצפונת עם התוכנית שלי: לא מצאתי חצילונים. מה שכן מצאתי היו פלפלונים.

אם יש משהו שבלוגרי אוכל שונאים זה כששואלים אותם אם אפשר להחליף מרכיבים במתכון ("אפשר שמן במקום חמאה?", "אפשר עוף במקום בשר?", "אפשר להכין את עוגת הגבינה בלי גבינה?"). אז לא שאלתי והחלטתי להכין את המתכון כלשונו, רק במקום חצילים קטנים להשתמש בפלפלים קטנים. כלומר זאת היתה הכוונה, אבל בגלל שאני לא יכולה להכין מתכון בלי לשכוח משהו, שכחתי את המלח והפלפל, אבל חסרונם לא הורגש במיוחד.

אה, וגם דחפתי לתוכם חתיכת גבינה, כי פלפלים מטבעם הם חלולים יותר מחצילים, וגם משתדכים נפלא לגבינה. הגבינה שנבחרה למשימה החשובה היתה גבינת חמד, שנמסה ממש יפה בחום, גםמ יש לה גרסה של 5% שומן (למרות שדי נדיר למצוא את זה בסופר. נראה לי שעל כל 10 גבינות חמד של 16% שומן מייצרים רק אחת של 5%, אז אם אתם נתקלים באחת – מייד תקנו).

ואחרי שברברתי, קבלו את המתכון, ושוב תודה גדולה לעדי קאופמן:

המצרכים:

20 פלפלונים (במגש יש 10)

7 שיני שום כתושות

½ כפית מלח (או שלא)

½ כפית פלפל

¼ כוס שמן זית (אל דאגה, לא משתמשים בכולו)

קצת חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות

מערבבים בצלוחית את שמן הזית, הבלסמי, השום, המלח והפלפל.

חותכים לרצועות באורך הפלפלים את גבינת החמד (באריזה יש יותר גבינה ממה שאתם צריכים, אבל אני סומכת עליכם שתמצאו שימוש הולם למה שישאר).

חותכים את הפלפלונים לרבעים לא עד הסוף, כלומר הם עדיין צריכים להיות מחוברים בבסיסם.

מורחים כל פלפל מבפנים בכפית מתערובת השמן-זית-שום (כן, זה אומר ללכלך את הידיים ולמרוח עם האצבעות) ואחר כך מכניסים לכל אחד רצועת גבינה.

מסדרים בתבנית שמרופדת בנייר אפייה

מטפטפים עוד קצת מתערובת השמן על הפלפלונים שבתבנית (ועדיין נשאר לי עוד קצת שמן לטוסטי שום בהמשך הערב)

אופים במשך 40-45 דקות עד שהפלפלונים מתקמטים ומשחימים

טורפים.

בתיאבון!

פלפלונים קטנים ומטריפים - לפני ואחרי