פירה דלורית- תוספת טעימה, צבעונית ודלת קלוריות

אתם רוצים להוסיף צבע חדש ומרענן לאוכל, אבל, שיהיה בריא, טעים ודל קלוריות? פירה הדלורית הוא הפיתרון המושלם עבורכם.

20160723_205109~2

אתם בטח מופתעים מהשילוב הזה של פירה ודלורית. הפירה הנפוץ הוא כמובן של תפוחי אדמה. אבל, אם תהיו פתוחים לסוגים שונים של פירה תגלו נפלאות וצבעוניות. עוד בהיותי ילדה, סבתי היתה מכינה לי פירה של תפוח אדמה, קישוא ודלורית. מומלץ לנסות …
לקחתי פירה זה של סבתי צעד אחד קדימה… והנה לנו פירה דלורית עם תוספת טעימה של בצל מטוגן.

20160723_204516~2

דלורית היא צמח ממשפחת הדלועיים המזכיר בצורתו אגרטל. טעמה של הדלורית מתוק ואגוזי, בדומה לבטטה או לדלעת. לדלורית יש מספר תכונות שהופכות אותה לנסיכה כתומה. ולמה נסיכה ולא מלכה? מהסיבה הפשוטה שהיא בעיקר תוספת לארוחה ולא ארוחה מלאה…
הדלורית, כשמה היא דלת קלוריות, אך מצד שני היא בעלת צבעוניות מרהיבה וטעם מתקתק. מה שהופך אותה לתוספת שתופסת 🙂

20160723_195450~2 (2)

אז מה צריך עבור הפירה לכ- 4-5 סועדים?

2 דלוריות בינוניות
1 בצל גדול
שמן זית
מלח
פלפל שחור
שום גבישי
כמה עלי טימין טריים

20160723_195521~2
חותכים את הדלורית לשישיות או שמיניות. מנקים את תוכנן. מבשלים במים כעשרים שלושים דקות עד שהדלוריות נהיות רכות.

במקביל ניתן לקצוץ את הבצל (לא דק מידי) ולטגן.
מסננים ושוטפים במים קרים. סוחטים מעט כל חלק של דלורית, מאחר והם ספוגים במים ואנחנו לא רוצים פירה מימיי. מגרדים את תוכן הדלורית מהקליפה לתוך קערה.
מועכים לפירה ומוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל, שום גבישי ואת עלי הטימין (ללא הענף). מערבבים יחדיו ומישרים את הפירה.

מעליו נניח את הבצל המטוגן בעיגול על מנת שיראה יפה 🙂

20160723_204945~2~2

בתאבון!

XOXO
אחת שיודעת 😉

קרין מילשטיין
סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)