פוקאצ'ה להמונים

פוקאצ'ה נפלאה, עם ירקות קלויים כל אחד לפי אהבתו ולפי בחירתו. לא נדרש מערוך ובטח לא ידע מוקדם…

IMG_2809

את הפוקאצ'ה אני מכינה כשלנו המבוגרים נמאס מהפיצה. אני מכינה אותה באופן חופשי, מאוד לא סימטרית, עם הירקות שיש לי בהישג יד באותו הרגע, שמן זית איכותי ומלח גס עושים את כל העבודה. מניחה את התבנית באמצע השולחן וכל אחד בוצע לו עם היד את החלק עם הירק האהוב/הנבחר שיש. טעים מאוד סתם כך או עם יוגורט סמיך מעל.

למצרכים: (מתאים לשלוש תבניות עגולות של פיצה)

בצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כף שטוחה של מלח

4 כפות שמן זית

2-2.5 כוסות מים (תלוי בבצק)

מעל (לבחירה):

ירקות:

חצילים פרוסים, טבעות בצל, פלפלים בשלל צבעים, קישואים, כרובית, בטטה פרוסה דק, פטריות

עשבי תבלין:

רוזמרין, בזיליקום, טימין, מרווה

שמן זית

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס – לא חובה

להכנה:

בקערת מיקסר ללוש את כל מרכיבי הבצק ולהוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל גוש יפה של בצק.

להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לשמן היטב תבנית (רצוי עגולה עם חורים בתחתית) בשמן זית. ולפתוח חתיכת בצק על התבנית – באופן חופשי – אין צורך במערוך, אין צורך לשקול או למדוד כמות בצק. למרוח על הבצק בעזרת מברשת שמן זית, על זה להניח ירקות באופן חופשי ולפי בחירה.

IMG_2801

להבריש את הירקות בשמן זית בחלקם העליון, לפזר מלח גס ופלפל גרוס (למי שרוצה) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות. אני שמה את התבנית ישירות על לבנת שמוט מה שאופה את הבצק בצורה מושלמת – קריספי ואפוי באופן מושלם.

IMG_2805אחרי רבע שעה, להוציא את הפוקאצ'ה מהתנור ולהכניס את הבאה אחריה…

IMG_2807

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב