פוסט צהוב- מרק עשבים

מיש-מש של קציצות, הרבה עשבים ומרק "חורשט סבזי" פרסי וחמצמץ

Tanya Damm Bokobza

זוכרים את הקציצות, אלו מתבנית המאפינס?! זוכרים שנשאר קצת ואמרתי שאחזור איתו?! אז הנה אני חוזרת. בשבוע שעבר החלטתי שהן יהיו במרק עם הרבה עשבים. חיפשתי קצת ומצאתי 'חורשט סבזי' שזה מרק פרסי שאויה לבושה, מעולם לא טעמתי. ודוקא יש לי לימונים פרסיים ששלחה לי מישראל הגיסה מישראל. אז עשיתי מן מיש- מש ירוק של פרסי עם לא ממש פרסי ויצא חמצמץ, מיוחד וטעים נורא.

וכמו שאמרה חברתי : "זה פשוט מ ע ו ל ה אבל לא הייתי מכינה את זה לאורחים!"

מרק עשבים חמצמץ עם כדורי בשר

  • 1 כרישה – פרוסה
  • 3 גבעולי בצל ירוק- קצוצים
  • 2 שיני שום
  • עלים מ: צרור תרד, צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, צרור קטן יותר נענע – נו טוב, לא תבררו עלה עלה אבל בלי הגבעולים הקשים.
  • 1-2 לימון פרסי שבור (לא למעוך באגרסיביות, אחרת יהיו חתיכות טורדניות במרק)
  • 6-7 כוסות מים
  • מלח בנדיבות ופלפל טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית כורכום
  • 4 כפות סולת
  • 500 גר' תערובת קציצות מוכנה מבעוד מועד- מה דעתכם על זה?!

מאדים בצל, כרישה ושום במעט שמן ומלח ושלוק של מים בסיר מכוסה ולהבה נמוכה.

מכניסים את כל הירוקת לפוד- פרוססור וקוצצים דק. מעבירים לסיר עם כל כמות המים ומביאים לרתיחה. בשלב הזה מקללים אותי קצת כי כל הירוקת צפה למעלה ולא נראה שטוב יצא מזה. נושמים עמוק, מבקשים סליחה על הקילול (לא נשבענו לא לקלל יותר השנה?!) וממשיכים-

כשרותח, מתבלים היטב ויוצרים קציצות קטנות (בערך 15) בידיים רטובות. מכניסים את הקציצות בעדינות למרק ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הלימונים הפרסיים ואת הסולת ונותנים ערבוב עדין. מבשלים מכוסה למחצה, תוך בעבוע עדין כ- 30-40 דקות. לא זוכרת בדיוק.

מדי פעם מערבבים בתחתית כי לסולת יש מן נטיה שכזו לשקוע.

המרק הסופי צריך להיות חמצמץ וסמיך מעט אבל לא דיסה. ולא לחסוך במלח. הוא חשוב כאן.

לינקים:

לפוסט המקורי ב"ביסים"

לפוסט הקציצות (והאנימציה) ב"ביסים"

לבלוג המשובח "ביסים"

הילה קריב, ביסים
הילה קריב, למדה בישול בניו יורק ב- French Culinary Institute. בבלוג שלה, "ביסים", כותבת על אוכל, על אנשים ועל החיים.