פודינג לקינוח סעודה קליל ומנחם .

פודינג מנקטר תפוזים

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

הפודינג הכי כיפי שהאורחים והמשפחה יעופו עליו .

פעם לא היו מוצרי עזר למטבח

פעם היה קורנפלור ,מים,מיץ או חלב ואיתם הכינה סבתא שלי פודינגים וקינוחים מטריפים .

פשוט מלימון הכינו לימונדה והיא היתה מתוקה ועד היום בחגים תמיד נזכרים כמה הקינוחים היו שווים .

באו ונדבר אמת .כמה מאיתנו יכנסו לעצב מגדלים ושכבות ועוד ועוד

כולם עובדים שעות מטורפות ומי שכן מכין אלו הם אנשי המקצוע ומכורים למיניהם שלעיתים ניתן לקנות מהם לשמח לבבות ואני מכירה כמה כאלו אלופים .

אבל והאבל גדול מי שצריך מזון וקינוחים לחגים בלי לשבת שעות ארוכות במטבח .

נשתמש במוצרי עזר למיניהם ובא לציון גואל .

אם סבתא היתה בחיים היתה מכה אותי על כך .היא אהבה הכל טרי נקי וזמין ממה שיש בבית .

טוב היום יש בכל בית מיצים ונקטרים ולא רק לחגים אבל במיוחד בהם .

אז הכנתי מנקטר מגניב כזה קינוח שסבתא שלי היתה יושבת וסוחטת תפוזים טריים .

לא היה לי זמן רב והאורחים בפתח אז צריך רק שעות ספורות ויש.

השתמשתי בנקטר של פרימור – נקטר תפוזים טעים ביותר

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

לפודינג המעלף הזה צריך-

1 בקבוק של נקטר תפוזים

5 כפות מלאות קורנפלור

כוס מים חד פעמית להמסת הקורנפלור

3 כפות סוכר או ממתיק מלאכותי  כי הנקטר לא מתוק .

2 טיפות מא זאהר -מי פריחת הדרים בכל חנות תבלינים יש .שמרו לכם לסירופים לעוגות .

לקישוט קצפת -איזו שתרצו -חלבית או פרווה .אז מיכל אחד שמנת מוקצפת עם כף סוכר .

סירופ טעים שאוהבים .השתמשתי בסירופ למלאבי.

סוכריות צבעוניות או אפילו ג'לי פירות ופירות מקופסא -כן כן .

בסיר מתאים מניחים את הנקטר והסוכר ומביאים כמעט לרתיחה .

מוסיפים את הקורנפלור המומס ובוחשים נמרצות עד ליצירת דייסה סמיכה .

מוסיפים את המא זאהר ומכבים אש .

מחכים כמה דקות ומוזגים לצלוחות מתאימות או כוסות שקופות ויפות

מכסים אותן בניילון נצמד ולמקרר לשעות מספר להתייצבות.

מכינים את הקישוט .

מקציפים שמנת חלבית או פרווה עם כף סוכר וזולפים מעל כל כוס

מקשטים בסוכריות צבעוניות או פירורי שוקולד או כל מה שאוהבים .

מגישים בארשת חשיבות לאורחים ומתענגים על המחמאות שיגיעו .

אגב לפרימור יש נקטרים מוצלחים במיוחד בטעמים נוספים כמו תפוחים ותות בננה שבפעם הבאה אכין איתו קינוח .

הנקטרים בבקבוק יחליפו את הקרטוניות הישנות ויש משהו טוב בכך כי ניתו למחזר את הבקבוקים הללו לשמירה על איכות הסביבה .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.