פאייה MY WAY – הכל בסיר אחד

075

תבשיל ספרדי נהדר ומהיר במחבת אחת.

כל אזור והפאייה שלו.

את הפאייה הקלאסית מכינים בדרך כלל מפרות ים.

באזורים אחרים של ספרד מכינים אותה מעוף ובשר מעושן לא כשר . אני החלפתי את הבשר המעושן בקבנוס ,שתורם את הטעם המעושן לפאייה ומחמיא לה.

085

יש האוהבים את הפאייה שלהם עם שום, אחרים בלי, יש האוהבים עם זעפרן , אחרים רק עם פפריקה מעושנת. יש -עם בצל, אחרים חלילה מלהזכיר בצל בפאייה (אנדלוסיה) ושם גם מוסיפים לפאייה פלפלים יבשים אדומים המיוחדים רק לתבשיל זה. אם אתם בוחרים להוסיף פלפלים יבשים אפשר להוסיף את המרוקאים (מתוקים או חריפים). (להשרות במים 10 דקות ולנקות מהעוקץ והגרעינים ולשטוף.

021

יש האוהבים את הפאייה שלהם רטובה על גבול הדייסתית, אחרים רוצים את הגרגרים מופרדים. 

פעם גם אכלתי פאייה שהוסיפו לה גרגרי תירס ואפונה והיה גם כן טעים מאוד.

אחרים הוסיפו לה קוביות גמבה אדומה.

בקיצור. אם תכינו פאייה בסגנון שלכם , היא תתווסף למאות ואולי אלפי הסוגים הקיימים בספרד.

 035

גם האורז לפאייה  משתנה מאזור לאזור, יש איזורים שמעדיפים את האורז הקצר והשמנמן שיש לו טעם של חצי אורז חצי גריסים , נ פ ל א.

בדרום ספרד מעדיפים אורז ארוך ודק בצבע צהבהב וגם הוא  ייחודי לפאייה.

032

אתם יכולים להשתמש גם באורז פרסי – עליי.

לסיכום – כל הפאייות טעימות.

מבטיחה.

עוד דבר, פאייה לא חריפה . ממש לא. אבל אנחנו הישראלים אוהבים להוסיף חריף לכל דבר – גם פה האופציה פתוחה.

המאכל הזה נהדר לאמצע השבוע, לשבת, לחגיגה וגם לאורחים. תארו לכם אתכם מגישים לשולחן את המגש העשיר,הצבעוני והיפה הזה למרכז השולחן, איזה וואו הולך להיות שם …..

יאללה , בואו נצא לדרך.

031

מה

1/2 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות 2X2 בערך

2 כוסות אורז לפאייה (או פרסי)

1 כף גדושה פפריקה מעושנת (אם אין חבל – אז פפריקה רגילה)

3 כפות עגבניות מרוסקות 2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל,

3-4 כפות שמן זית.

3 קבנוסים פרוסים לעיגולים דקים (1/2 ס"מ בערך)

4.5 כוסות מים רותחים (או ציר עוף)

בצל לבן בינוני קצוץ

3-4 פלפלים מיובשים מנוקים מגרעינים ועוקץ

6-7 שיני שום

1 צילי חתוך לעיגולים או 1/2 כפית צ'ילי כתוש

מעט שערות זעפרן מהולות במעט מים רותחים (אופציונלי אבל מוסיף המון)

049

  1. להשרות את הפרגיות עם חצי כפית שמן וחצי כף פפריקה מעושנת.
  2. לחמם מחבת גדולה ורחבה ולהוסיף שמן זית , לטגן את הפרגיות ואת הקבנוס.
  3. להוציא , להוסיף את הבצל ולטגן עד ששקוף להוסיף את השום.
  4. להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים אם יש צורך להוסיף עוד מעט שמן.
  5. להוסיף את העגבניות ולטגן עוד דקה או שתיים.
  6. להוסיף את הפלפלים היבשים, הפפריקה, זעפרן, מלח, פלפל
  7. להחזיר את הבשרים ולהוסיף את המים הרותחים.
  8. להנמיך ולבשל כעשרים דקות מכוסה.

הערה מי שאוהב את האורז שלו יותר רך ורטוב יכול להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים לקראת הסוף. 

הערה אם בא לכם להוסיף תירס גרגרים או אפונה או שניהם גם יחד יש להוסיף אותם בשלב של לפני הוספת המים ולאחר טיגון האורז. 

082

 

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני