פאייה משפחתית, ארוחה שלמה בסיר אחד

בחורה עם מחשב נייד

20200223_102038_640x563

המשפחה שלנו אוכלת כל יום ארוחת ערב ביחד ובסופי שבוע את כל הארוחות. אנחנו מאוד מקפידים לשלב את הילדים בעשייה וליצור לנו יחד רגעי קסם של שותפות, הנאה, למידה וחיזוק הקשר הבין אישי.
אין ספק שהלב של הבית הוא המטבח וככזה, כולם סובבים סביבו ומתקצבים בכייף מה שהופך את רגעי הקסם שהמשפחתיים למלאי אנרגיות חיוביות ותחושות נפלאות.
20200219_194757_640x480
החלטנו להכין יחד את הפאייה שלנו, שהיא יכולה להשתנות בהתאם למה שאתם אוהבים בבית וזה המתכון שלנו (שנשען על אינסוף מתכונים ברשת כמובן):

20200219_194814_480x640
רכיבים:
קוביות של "דורות", כל קוביית דורות שווה לכפית-
2 קוביות בצל מטוגן, קוביית שום, קוביית כוסברה, קוביית פטרוזליה, קוביית כורכום.
250 גרם קבנוס חתוך
כוס אפונה
כוס אורז
10 שוקיים של עוף נקיות
מלח
כפית פפריקה
רבע כוס שמן זית
פחית עגבניות מרוסקות
2.5 כוסות מים רותחים

שלבי הבישול:
לחמם סיר ולשפוך בו את שמן הזית ולאחר מכן את השום והבצל המטוגן, לאחר 2-3 דקות לטגן בפנים את השוקיים עד לסגירה, ואז להוציא אותן החוצה.
להכניס במקומן את הקבנוס ולתת לו צריבה בשמן של דקה שתיים לכל היותר ולהוציא אותו החוצה.
לאחר מכן לשפוך תכולת פחית עגבניות מרוסקות ולהוסיף לה את עשבי התיבול ואת התבלינים, לערבב ולתת לה להתבשל לבד כ-5 דקות.
כעת הוסיפו את את האורז והמים הרותחים וערבבו היטב. את בישול האורז לבד המשיכו 10 דקות.
כעת הוסיפו את הקבנוס והשוקיים וסדרו אותם בסיר, סיגרו את הסיר והנמיכו את האש עד הסוף ובשלו הכל יחד 15 דקות.
20200220_083534_640x480
בתיאבון!