את הרעיון לפוסט קיבלתי מהמייל שקיבלתי לאחרונה:
"באמצע הלילה לא הצלחתי להירדם ופשוט נכנסתי לאתר שלך ונסחפתי עד הבוקר..
תודה רבה לך! את מאוד עוזרת והטיפים שלך נפלאים. רציתי לדעת כיצד להתמודד עם היציאות בסופי שבוע?
או לדוגמא ארוחות משפחתיות במסעדה. מה כדי להזמין? או שעדיף להזמין לדוגמא רק מים אם יוצאים
לאיזושהי הופעה ויושבים במסעדה. איך אפשר להתמודד עם כל הפיתויים שבחוץ?"
בשבילי, לחיות אורח חיים בריא זה לא להתאמן כל היום, לחיות אורח חיים סגפני ולאכול רק תפריט מדוקדק
ומשעמם בלי סטיות והנאות, כמו שרבים חושבים. בעיניי ומניסיוני, חשוב מאוד לאכול בריא כדרך חיים ולהקפיד
על כך שרוב המכריע של הארוחות יהיו בריאות וישרתו את גופכם ולמטרות הכושר שלכם לטובה. עם זאת,
לפי הגישה שלי לתזונה וגם לחיים, חשוב גם ליהנות – מה כל שאנחנו עושים וזה כולל גם תחום האוכל, לכן
חשוב לי מאוד שהאוכל הבריא יהיה גם טעים וזה שילוב מנצח בעיניי כי תחושת ההנאה נשארת גם אחרי
שאכלנו לעומת האוכל הטעים ופחות בריא שעלול לעורר בנו ספקות לאחר מעשה.
הנקודה היא שככל שאני ממשיכה להתמיד עם תזונה בריאה שעושה כל כך טוב לגוף ואני נהנית מהטעם
וכל החוויה מסביב, פחות בא לי על דברים "טעימים" שגורמים לי פחות הנאה קרי ספקות אחר כך.
אכן, חלק מהטעמים והעדפות מזון שלי השתנו, לכן באופן טבעי גם במסעדות אני בוחרת יותר בירקות,
דגים, פירות ים, בשרים איכותיים, פחות בצק ומה שהכי חשוב שהאוכל יהיה עשוי מחומרי גלם מעולים –
כלומר, את המנה שלא תגרום יותר מדי ספקות ותהיה טובה לגוף שלי עד כמה שניתן.
עם זאת, חשוב גם לא להיות קיצוניים ולזכור שלאוכל יש גם תפקיד רגשי, חברתי, וכשרוצים – בהחלט רצוי
לפרגן מדי פעם לעצמינו מאכלים שאוהבים כדי לשמור על פתיל דולק, הריגוש, העניין, והכיף.
כדי להתמיד וליהנות חשוב גם להרפות, להעביר פאזה, להוריד טורים ולתת לגוף ולנפש מנוחה, ליהנות
ממאכל טעים בלי ייסורי מצפון, ואולי גם להתנתק מהטלפון והמרוץ האין סופי ופשוט לפנות כמה שעות
כדי לעסוק בתחביב, לפגוש חברה טובה, לקרוא ספר וכל דבר שעושה לכם טוב, ואולי גם וגם.
אז אחרי שבוע מאוד עמוס בעבודה עם מתאמנים, סידורים, אימונים מצוינים ומאתגרים שעשיתי בעצמי
והקפדתי על האוכל החלטתי לעשות לעצמי יום כיף. סיימתי לעבוד מוקדם, סיאסטה קצרה, ארוחה קלה,
אימון מצוין ומאתגר, וארוחת ערב עם חברה ב"לודוויג" – מסעדה איטלקית חדשה ומהממת בזמנהוף 26 תל אביב,
כדי להעביר חוויות אחרונות, להשלים פערים וליהנות מאוכל מצוין על כוס יין אדום.
האוכל מדהים, גורמה עם טוויסט בריא שמכין השף המוכשר רז עמר שבנוסף לכל, מכיר אישית את כל אורחי
המקום ואת טעמם ויודע להמליץ על המנות במיומנות האופיינית.
במקום יש אווירה מאוד מיוחדת, כיפית וביתית. אני מאוד אוהבת את העיצוב הכפרי של המסעדה – דלעות בגדלים שונים
ממוקמים כחלק מהעיצוב של המקום יחד עם הירקות הנוספים שמביאים בבוקר מהשוק.
העברנו כאן אני וחברתי כמה שעות טובות אל תוך שעות הערב המאוחרות, עם כוס יין טוב, שיחה טובה ומנות
מתחלפות, שאחת יותר טעימה מהשנייה.
אכלתי כאן כבר מספר מנות ונהניתי מכל רגע וכל מנה – אני אוהבת את מגוון המנות שהבסיס שלהן זה ירקות
– מגוון מנות ראשונות, סלטים, האנטיפסטי האגדי, מרקים ועוד.
מה שמחזיר אותי ללודוויג בכל פעם ואף גורם לי להתגעגע – זה שימוש בחומרי גלם מצוינים וטריים, מגוון
מנות מצוינות לגזרה וטעם משובח ומיוחד של כל מנה, האווירה, הכול!
מה שבטוח, למקום הזה יש קסם מיוחד מאוד.
התחלתי עם מיץ גזר אגס סחוט טרי במקום שהתגלה כשילוב מפתיע טעים במיוחד.
שנינו הזמנו מרק שורשים, דלורית וכמהין – כל כך טוב! אוהבת את ההגשה של המנה היפייפיה עם כפית קטנה –
כך אפשר להתענג על המרק הזה לאט לאט ולהשתכר מהטעם האלוהי.
לראשונות הזמנו פטריות פורטובלו עם ריקוטה ופרמז׳ן בתנור – מנה מעולה, קלילה וטעימה.
וגם עגבניות אפויות בתנור, פרוסות מוצרלה, בזיליקום, שמן זית משובח, בלסמי מצומצם… מי צריך יותר מזה?
אנטיפסטי כזה עוד לא טעמתם – כמה סוגי קישוא, זוקיני, דלעת ערמונים, חציל, קונפי שום – כולם עם תיבול
ורוטב שונה שמתאים לכל ירק במיוחד. אני התמוגגתי מהטעם של האנטיפסטי הנפלא. על צנימים ויתרתי.
למנה עיקרית בחרתי בטרטליני במילוי גבינת צאו ברוטב סלק מתקתק.
מנה מצטיינת בצבעוניות עזה בזכות הסלק ובטעם המיוחד. הרבה גבינת צאן משובחת, בצק עבודת
יד דק יחסית, רוטב סלק טעים במיוחד שצבע את הטרטליני בצבע עז של ורוד פוקסיה – חגיגת חושים
וטעמים אמיתית!
חברה שלי אכלה עוף במרינדה עם ירקות אפויים בתנור
לקינוח לא נשארנו, כי הבטן היתה מלאה במידה נכונה ולא רצינו להעמיס טעמים. אני פחות אוהבת קינוחים מיד אחרי האוכל
כי כך אני מרגישה יותר קלילה אחרי הארוחה ופחות אוהבת את הכבדות שנופלת אחרי הקינוח.
אבל יש במקום גם קינוחים שווים וקפה מצוין.
אחד הסלטים שאני מאוד אוהבת כאן זה סלט בריאות כי הוא באמת כזה.
זה סלט הזה אני קוראית גם "סלט אחרי האימון" או "סלט ספורטאים" – כי יש בו גרגרי חומוס ותרד טחונים גס,
חציל קלוי, שרי מוקפץ, קוביות פטה, סלסת עגבניות טריות וטחינה גולמית.
מושלם אחרי האימון, בזכות הירקות – החציל, התרד ועגבניות שמספקים מגוון המינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים,
פטה – חלבון וגרגירי חומוס – חלבון איכותי ופחמימות עם ערך גליקמי נמוך, טחינה גולמית איכותית – שומנים בריאים.
הטעם של הסלט ממש לא מהעולם הזה, אהבתי את הגשה מפתיעה ומרעננת של הסלט – ציון 10 wow בסולם הארוחות הבריאות המסעדות!
וזה דף הפייסבוק של המקום המופלא הזה "לודוויג"
שיהיה לכם שבוע מצוין, נעים וטעים
בהרבה אהבה,
ג'ני