על השולחן,חוה ברק!!

סדור ועיצוב שולחן החג הוא ממש עבודת בימוי, לא רק מחשבה על מנות התפריט המוגשות אלא גם
איך יוגשו המנות?באיזה כלים? אילו צבעים של צלחות נבחר למנה זו או אחרת? מה יהיו הקישוטים,
ומה יהפוך את שולחן החג שלנו לחגיגי ,ומעורר התפעלות? על זה ועוד עם יואלה פטרון, מנהלת נראות מסחרית, בחברת נעמן.

חג

 פינוק מסביב לשולחן החג.
רגע לפני שהשנה החדשה נכנסת בדלת ועושה לנו כל כך טוב,אנחנו כבר מתחילים להרגיש את החגיגיות,   
אבל מצד שני כבר מתחילים לדאוג. עזבו עניין האוכל,לזה מקדישים מחשבה אחר כך. הנראות. השולחן. מה יהיה? מה שמים עליו ? ואיך עושים את זה על הצד הכי טוב? בשביל זה יש מומחים,ואחת כזאת הזמנתי בדחיפות לשיחה:
אליך יואלה פטרון, מנהלת נראות מסחרית בנעמן .
הצילי!! איך מתחילים??
ואם אפשר על הדרך ,תני לי כמה רעיונות וטיפים לעיצוב שולחן חג מושלם.

אוקי אפשר להרגע , להסב לשולחן מעוצב בערב ראש השנה זה כמו להתרפק על משהו ידוע, אוהב ומחבק.

סדור ועיצוב שולחן החג הוא ממש עבודת בימוי, לא רק מחשבה על מנות התפריט המוגשות אלא גם
איך יוגשו המנות, באיזה כלים, אילו צבעים של צלחות נבחר למנה זו או אחרת ומה יהיו הקישוטים
הנלווים שיסחטו מחמאות מהמוזמנים.
אז מה מוטל עלינו?

תחליטו איזה look אתם רוצים לתת לאווירת שולחן החג שלכם: פשוט ומינימליסטי ,או גדוש, צבעוני, תיאטרלי ודרמטי.

רגע הכל הולך ?

הכל הולך ובלבד שתשקיעו מחשבה ותתארגנו כך שהנוחיות תהיה גם שלכם וגם לאורחים. תעזו והפכו כל רעיון למציאות  אחרי הכל אין אירוע יותר מרגש מאשר כל היושבים מסביב לשולחן החג נהנים ביחד.

אז בכל זאת אפשר כמה רעיונות וטיפים שיקלו עלינו? 

תזכרו שהחיבור בין האורחים הוא הדבר הכי חשוב, בעיקר כשאנחנו הולכים לבלות הרבה שעות ביחד. תוכלו לארגן הגרלה שתקבע את מקום הישיבה של האורחים, וזה כשלעצמו פתיח שמעודד דו שיח בין המוזמנים. בקופסא מעוצבת או בתוך סלסלה שימו את שמות האורחים כתובים בפתקים קטנים צבעוניים ומקופלים וכל אורח בתורו יגריל את מקום מושבו.
נשמע מדהים,והשולחן עצמו, העיצוב שלו?
השולחן המסורתי והלבן הוא המנצח הקלאסי.
עכשיו מאוד הולך הטרנד הירוק?
הטרנד הירוק אכן הוא המוטיב החדש אשר מחובר לאקולוגיה ולבריאות לכן הצבע הירוק יכול להיות אחד ממשחקי הצבעים על השולחן. נגיעות הצבע הירוק על סידור השולחן יוסיפו לו חן, מפה לבנה ועליה פליסמט בצבע ירוק בהיר, ריבוע דשא משטיח מלאכותי שגזרתם, מונח מתחת למערכת האוכל, כוסות זכוכית בצבע ירוק או גביעי יין בשילוב מפית אישית בצבע ירוק, או מפית אישית לבנה מקופלת עם סרט ירוק בהיר; אפשר גם להוסיף כריות (אם יש בצבע ירוק) על כל כיסא לכל סועד, ולשלב סידור ענפים ירוק נמוך בתוך אדנית לבנה ארוכה לאורך השולחן.
 עשינו ,ומה הלאה?
במרכז השולחן להניח לאורכו כלי פורצלן לבנים שונים על ענפים ירוקים או עלים רחבים כאשר בכל אחד מהכלים נניח נר ירוק או לבן עבה ודי גבוה. וכמובן סידור פרחים כסידור מרכזי באמצע השולחן יהיה צבעוני ונחשק
 

נעמן 2017 ראש השנה צילום ישראל כהן לחוה ברק 4

 
ואם בחרנו בצבע הקלאסי המנטה?
אם בוחרים בצבע הזה שמשדר רעננות ,הוא הולך נפלא עם כלי זכוכית על מפה בצבע מנטה. מומלץ לסדר את כלי האוכל מהזכוכית על משטח זכוכית בצבע שחור. הזדמנות להניח באמצע השולחן קערות זכוכית עמוקות, אפשר גם כלי זכוכית עם רגל, לקטוף שרכים ירוקים ולסדר אותם בתוך קערות הזכוכית כאשר קצות העלים נופלים על השולחן כמפל מים. בתור גימיק אפשר למלא כמה גביעי יין בסוכריות מנטה ולשים על השולחן לטעם טוב בסוף הארוחה.
אפשר לשלב כלים מקרמיקה (לבן/קרם כמובן מתאים מאד) על משטחי עץ (אפשר גם לקחת קרשי עץ שאנחנו משתמשים כמשטח לקיצוץ(, לערוך את סט הכלים על המשטח, לפזר קערות או קעריות עץ נמוכות על כל השולחן עם סידורי פרחים נמוכים. כל צבע שתבחרו ישתלב נפלא עם הצבע הלבן.

נעמן 2017 ראש השנה צילום ישראל כהן לחוה ברק

גם על משטח שולחן עץ ללא מפה אפשר ליצור הרמוניה של עיצוב באמצעות פלייסמט מתחרה או בד תחרה. אפשר גם לגזור מגליל בד שנקנה בחנות בדים ולעצב פלייסמטים אישיים כאשר באמצע השולחן אפשר להניח ראנר ארוך מאותו הבד ועליו סלסלות קש עגולות נמוכות שבתוכן ניתן להניח נרות ריחניים.

  • יש לך משהו שיהמם את האורחים?

אפשר ליצור דרמה על השולחן אם למשל פורשים עליו מפה צבעונית ועליה מפה קרושה (רצוי עם חורים גדולים) ואז מתקבל מעין קולאז' של צבעים. גם שילוב של מפה לבנה ומפה בצבע שמנת, כאשר המפה הבסיסית פרושה לרוחב השולחן והמפה הקטנה יותר פרושה באלכסון ועל שתי אלו מונח ראנר לכל אורך השולחן, יגוון ויעשיר את מראה השולחן. אפשר להניח על כל כיסא כרית  עם שם בצירוף פרח – משהו שייתן תשומת לב אישית לכל אחד מהאורחים שלכם.
ומרכז השולחן?מה עליו?
לקישוט מרכז השולחן תשתמשו בשילובי פירות העונה ופרחים – אין קישוט יפה יותר מזה. הם מתאימים לכל סוגי הכלים והקערות, עלים רחבים יכולים לשמש בסיס להנחת הפירות וביניהם ענפים או פרחים.
אין כמו כלים גבוהים  כגון אגרטלים או פמוטים שאותם ניתן להניח באמצע השולחן כדי ליצור רושם מדהים. אפשר לחבר ביניהם עם ענפים ארוכים כאשר צמחי השרך מתאימים יותר לחיבור בבסיס או בחלק העליון כשהם כרוכים אחד בשנים או יותר אגרטלים לאורך השולחן עם ענפים שנראים כמו שדרה ירוקה.
טוב ,מילת סיום בכל זאת?
תזכרו שבתחילת הארוחה יש להוריד את כל,הענפים, הקישוטים ומה שלא אכיל, מהשולחן .
 ושתהיה השנה טובה!