על אחים וסלטים!

איזה כיף שסלט!

בחורה עם מחשב נייד

אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר ירקות.. שלמים, חתוכים, צלויים או טריים.
FullSizeRender_1
תמיד אפשר לטרוף אותם בלי להרגיש אשמה(!) אבל אין מה לעשות בשל הטעם העדין של רובם הם לא תמיד נכנסים לרשימות הקרייבינגס שלנו, בטח שלא כילדים.
כשהייתי קטנה כל מה שרציתי להכניס לפה היה אך ורק שוקולד. ירקות לא היו משהו שחשקתי בו בכלל עד גיל העשרה המאוחר.
וכך גם אחי הקטן עמית אלעזר המכונה – חתיכי.
IMG_7579
מה לעשות, ילדים ממש נגעלים מירקות, אבל מאז שהוא היה פיצקי הייתי משכנעת אותו להכין איתי את אוכל טיפה יותר בריא 🙂
אז הפעם לקחתי אותנו לסיבוב שורשים קטן והכנו סלט – שופסקה.
FullSizeRender_3
עמית הוא האח הצעיר במשפחתינו ואני הבכורה!
לפני 12 שנים עשינו כל המשפחה טיול שורשים לבולגריה.
אבל עם אמא עיראקית ואבא רומני, מה הקשר בולגריה עכשיו?
אימי נישאה בשנית כשהייתי בת 7 והביאה לי ולאחותי עוד 3 אחים קטנים.
יחד אנחנו יוצרים שבט קטן שלא היה מבייש אף בית בישראל.
בעלה החדש(איציק), שהפך עם הזמן לאבי השני ומורשתו הבולגרית מושרשת אצל כולנו הוא אחד האנשים האהובים, המוערכים והחשובים ביותר עבורי.
כיוון שאני רגילה לשאלה המלווה את האימרה הזו, אגיד מראש, שאני ואבי בקשר מדהים וגם אותו אני אוהבת ומעריכה יותר מכל אדם בעולם.
סך הכל אני די בת מזל בכל הסיפור הזה.
ברשותכן אמשיך בסיפור.
אז כשהייתי בת 15 ועמית היה בבטן של אמא, טסנו לבולגריה עם המשפחה המורחבת של איציק.
מעבר לכל החויות המדהימות שעברנו שם, שמנו לב שלכל מסעדה שאנחנו מגיעים אליה יש מנה זהה בתפריט – ״צ׳ופסקה סלט״.
כל פעם הזמנו את הסלט הזה (שהיה מורכב ממצרכים מאוד דומים למה שאנחנו מכירים מישראל – ירקות טריים וגבינה בולגרית).
אז היום בבוקר כשעמית העיר אותי (פעם ה100 שנה אני ישנה אצל אמא – איך הוא לא יעיר אותי?), החלטתי להראות לו מה הוא השופסקה הזה שכולנו מדברים עליו כל הזמן וכעת אראה גם לכן.
FullSizeRender

מצרכים:
עגבניות
שרי
מלפפונים
בצל סגול
פלפל אדום
גבינה בולגרית
שמן זית
לימון
מלח

FullSizeRender_3
אופן ההכנה:
-חותכים את המלפפונים והעגבניות לקוביות גדולות.
-חותכים את הבצל הסגול לחצאי פרוסות.
FullSizeRender_2
-מערבבים ומתבלים בשמן הזית, הלימון והמלח.
FullSizeRender_7
-מכניסים לתוך הפלפל.
IMG_7627
-מגררים בולגרית מעל.
-ואוכלים!
IMG_7668

כמה פשוט – ככה טעים.

ולכל האימהות שקוראות את זה.
תתחילו לבשל עם הילדים – אין דרך יותר טובה להשריש תרבות מזון בריא לילד.
אתן תתפלאו עד כמה זה מקרב, עוזר ומוריד את הצורך בשיכנוע שלהם לאכול בריא.

שיהיה שבוע נפלא!