עוף לימוני על פסטה מזרח תיכון חדש

2 מתכונים שחוברו להם יחדיו לכדי מנה נהדרת אחת.

זה היה מדהים. ג׳יל, החתולה, העירה אותי בשעה 6 לפנות בוקר (כך אני מתייחסת לשעות האלה) ופתאום ראיתי בדמיוני את המנה הזו. היות ולא יכולתי לחזור לישון, רשמתי מיד את המתכון החזוי, הוצאתי את המרכיבים, גלענתי זיתים, קצצתי לימון כבוש… ובערב הכנתי! יצא מצוין!
העוף הוא עוף בלימון ויין אדום המונח על גבי פסטה מסוג מפלדינה (Mafaldine), ברוטב חצילים ים תיכוני עם המון דברים טובים: אנשובי, זיתים, לימון כבוש, פלפל צ׳ילי, עגבניות שרי מיובשות, עגבניות שרי טריות.

עוף בלימון ויין אדום
המרכיבים
8 נתחי עוף – אני השתמשתי ב-4 כרעיים מחולקות לשוק וירך ללא עור. מי שנוהג לבשל עם העור יקבל מנה אפילו עסיסית יותר (העור שומני ושומר על הבשר עסיסי).
1-2 לימונים פרוסים דק דק
מחטים מ-2 ענפי רוזמרין
ענף טימין
כוס יין אדום (אפשר גם לבן)
כפית תרכיז רימונים

אופן ההכנה
לחמם תנור ל-200 מעלות.
להניח את חלקי העוף בתבנית המחופה בניר אפייה, כשהחלק החלק (זה שממנו הוסר העור) כלפי מטה.
להניח על העוף את פרוסות הלימון (אם נשאר לימון, להניח בחופשיות בתבנית), לפזר את הרוזמרין והטימין.
לצקת מעל את היין אחרי שעורבב עם תרכיז הרימונים ולהכניס לתנור החם למשך 40 דקות.
להוציא את התבנית מהתנור, ולהוריד את הטמפרטורה שלו ל-180 מעלות.
להפוך את חלקי העוף ולהניח על כל נתח פרוסת לימון ולהמשיך לאפות עוד לפחות 20 דקות, עד שהעוף שזוף והריח שמתפשט בבית קורא לכם לשולחן.

אחרי שהופכים את העוף, זה הזמן להכין את הפסטה שתשמש לו כמצע מערסל.

פסטה ברוטב חצילים ים תיכוני
המרכיבים
1 חבילת פסטה איכותית רחבה
לרוטב
2 כפות שמן
1 חציל ארוך חתוך לקוביות בגודל 2X2 בערך.
1כרישה פרוסה דק
1 פלפל אדום מתוק קצוץ לקוביות קטנטנות
1 פלפל אדום חריף קצוץ לטבעות דקיקות (נקי מגרעינים).
2 שיני שום פרוסות
10 עגבניות שרי חצויות
1 עגבנייה בשלה קצוצה לקוביות קטנטנות (בגודל של הפלפל).
1 כף לימון כבוש קצוץ (ניתן לקנות מוכן)
10 זיתים ירוקים (רצוי מזן סורי) מגולענים וקצוצים גס.
2-3 פילטים של אנשובי
מלח (זהירות, יש הרבה מלח בזיתים ובאנשובי), פלפל ומיץ לימון (לפי הטעם).

אופן ההכנה:
לטגן קלות, במחבת גדולה, תוך כדי הקפצה / ערבוב את קוביות החציל.
כשהחציל מתחיל להזהיב מכל הכיוונית להוסיף את הכרישה, לטגן יחד 1-2 דקות ולהוסיף קוביות הפלפלים ולהקפיץ עוד כמה דקות כדי שיתרככו מעט. זה הזמן להוסיף את את השום ולטגן תוך ערבוב עוד חצי דקה.

טיפ: שום נשרף בקלות, מקבל צבע כהה והופך למריר. שום שרוף עלול לקלקל סיר שלם! לכן יש להזהר לא להגיע לשלב הזה.

להסיר מהאש. להוסיף פנימה את קוביות העגבניה והשרי, הלימון הכבוש, הזיתים והאנשובי.
לערבב, לטעום ולאזן טעמים במידת הצורך עם מלח, פלפל גרוס, או לימון.

במקביל לבשל את הפסטה במי מלח. כשהיא מוכנה, במצב ״אל דנטה״ לסנן אותה ולהוסיף למחבת עם הרוטב בתוספת 1/2 כוס ממי הבישול. לערבב בעדינות ולהגיש.

להניח מעל הפסטה נתח של עוף בלימון, להודות לים התיכון על שפע טעמיו ולהתענג.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.