עוף בדבש וג'ינג'ר

הוא קצת מתקתק, קצת חרפרף ולגמרי הולך להתווסף לרשימת מתכוני העוף שתחזרו אליהם שוב ושוב

עוף ותפוחי אדמה בדבש וג'ינג'ר

עוף ותפוחי אדמה בדבש וג'ינג'ר

כל בלוגר אוכל מכיר את זה. איך שמעלים מתכון מייד מתחילות השאלות/בקשות להחליף חלק מהחומרים. "אפשר להחליף את החמאה בשמן?", "אפשר עם פחות ביצים?", "אפשר בלי גבינה?". התשובה לשאלה האחרונה, אגב, היא "לא, אי אפשר להכין עוגת גבינה בלי גבינה".

נזכרתי השבוע בשאלות המנג'סות האלה, כשנתקלתי במתכון נהדר לעוף בעגבניות לחות, ותהיתי אם אפשר להכין אותו בלי העגבניות. אז כן, אפשר, וגם אפשר להוסיף תפוחי אדמה, רק שאז מדובר במתכון אחר. והנה הוא לפניכם. אגב, למרות שזה נראה פחות טוב בצילום, אני מעדיפה להשתמש בפילה עוף, וככה אף אחד לא צריך להתעסק עם עצמות. בכל אופן אפשר להכין את המתכון הזה גם עם כרעיים או שוקיים. בנוסף, במקור מקשטים את העוף בצנוברים קלויים, אבל אפשר מטעמים כלכליים להשתמש גם בגרעיני חמניה קלויים. הוא ייצא מעולה בכל מקרה (בתמונה לא רואים צנוברים בכלל, כי שכחתי לקחת אותם לארוחה שאליה הבאתי את העוף הזה). אצלי הוא לגמרי הולך להתווסף לרשימת המתכונים לשימוש קבוע. תרשמו תרשמו:

החומרים:

1 ק"ג פילה עוף

6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

3 בצלים חתוכים לקוביות גדולות

שיני שום מראש שלם קצוצות לפרוסות

2-3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה

½ כוס מיץ לימון טרי

2-3 כפיות פפריקה מתוקה

1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

1 כוס דבש

4 כוסות מים

מלח ופלפל

צנוברים או גרעיני חמניה קלויים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר, משחימים את חלקי העוף ומוציאים מהסיר.

2. באותו סיר מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב, עד שהוא מזהיב.

3. מוסיפים את הפפריקה, הג'ינג'ר, השום והדבש ומערבבים מעל להבה גבוהה למשך דקה (בשלב הזה הריחות במטבח מעולים במיוחד).

4. יוצקים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.

5. מחזירים את העוף לסיר. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, המים ומיץ הלימון ומתבלים במלח פלפל.

6. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-30 דקות בסיר מכוסה.

7. מסירים את המכסה ומבשלים עד שמרבית הנוזלים שבסיר מתאדים ומתקבל רוטב סמיך ומזוגג.

8. מקשטים בצנוברים ומגישים.

בתיאבון וחג שמח

מיכל יפה