עוגת תפוחי עץ עם תה וצימוקים

החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן ליהנות מסדרת התה … "חליטות החורף החדשה של ויסוצקי "
הכנתי עוגה תפוחי עץ, מ- תה חליטת חורף "אכינצאה וסמבוק" של ויסוצקי יחד עם צימוקים .

בחורה עם מחשב נייד

עוגת תפוחי עץ עם תה וצימוקים

קיבלתי להתנסות את סידרת חליטות החורף החדשה של ויסוצקי – החליטות מכילות צמחי מרפא הידועים ברפואה העממית כתורמים לשמירה על הבריאות בתקופת החורף, אני אוהבת תה במיוחד בחורף שמחתי לקבל ולנסות תה החדש, לפני כחודש הייתי חולה בצינון וכל הזמן שתיתי תה עם ג'ינג'ר טרי ולימון בלי לדעת שיש כבר חליטת תה כזאת, בנוסף עוד … חליטות שעוזרות לחזק את מערכת החיסון, אהבתי את חליטת אכינצאה וסמבוק, החלטתי שאני מכינה עוגה עם תמצית מחליטת התה אך לפני שאעלה את המתכון אספר לכם בקצרה על סגולות התה .

הסדרה פותחה בשיתוף ד"ר מינה פארן – מומחית עולמית לצמחי מרפא .

ג'ינג'ר ולימון – על פי רפואת הצמחים הג'ינג'ר ידוע כמחזק מערכת חיסונית ןנחשב יעיל במיוחד להקלה על מחלות חורף, הצטננויות, כאבי גרון, שיעול וליחה, הג'ינג'ר בשילוב עם תמצית לימון טבעית, יוצרים חליטה מענגת בטעם חריף – מתקתק בארומה לימונית.

ג'ינג'ר הג'ינג'ר  בשילוב עם תמצית דבש טבעית, יוצרים חליטה מענגת בטעם ובניחוח חריף – מתקתק .

אכיניצאה וסומבוק –  אכינצאה נמנית עם אחד ממחזקי מעוררי מערכת החיסון הידועים בעולם הצמחים. לפרי הסמבוק מיוחסות תכונות אנטי – בקטריאליות ואנטי – ויראליות ולכן הוא נחשב ברפואת הצמחים יעיל מאוד בטיפול בהצטננות, בשפעת ןבזיהומים אחרים בדרכי הנשימה .

עלי אקליקפטוס והדרים – לעלי אקליקפטוס ריח מנטה רענן וברפואת הצמחים נחשב כבעל תכונות של ממיס מכייח ולכן טוב במקרים של גודש בדרכי הנשימה.  על האקליפווס בשילוב פירות ההדר, יוצרים חליטה ייחודית בניחוח מרענן ובטעם מעודן .

לסיכום: טוב שיש בבית את חליטות החורף של ויסוצקי.

עוגה לחג – ט"ו בשבט שמח.

המצרכים:

3        ביצים

1        כוס סוכר

1/3     כוס שמן קנולה

1/3     כוס תה (חליטת חורף "אכינצאה וסמבוק" של ויסוצקי)

1/2     כפית גרדת לימון

1/2     כוס צימוקים (צימוקים שחורים בשרניים של נועם ארטישוק)

2        כוסות קמח תופח (קמח מנה מאסטר שף)

1        כף תמצית וניל

1        כפית קינמון

1        כפית סודה לשתיה

2        תפוחי עץ גרנד או כל סוס אחר

2        כפות סוכר כהה (לערבב עם קוביות תפוחי העץ)

ההכנה:

  • מרתיחים מים שופכים ל-כוס עם שקית תה ומעברים לקערה עם הצימוקים.
  • במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר, במשך 5 דקות.
  • מוסיפים את השמן, את הצימוקים והתה (לא חם) .
  • מוסיפים את הקמח, תמצית וניל, קינמון, גרדת לימון וסודה לשתייה.
  • מערבבים ומוסיפים בסוף את תפוחי העף עם הסוכר החום כהה. ומוסיפים בערבוב ידני.
  • מעברים לתבנית קפיצית ששומנה קלות וקומחה קל.
  • בתנור אפייה בחום 180 מעלות למשך 40 דקות לבדוק ואפשרי לתת עוד 10 דקות בתנור סגור ללא חום (ליבוש).

טיפים:

  • אני הכנתי את התה ומזגתי על הצימוקים .
  • לאחר אפייה 40 דקות החזרתי לתנור לעוד 10 דקות.
  • אפשר להוסיף פרות יבשים חתוכים וגם אגוזים ושקדים (חצי כוס פרות יבשים וחצי כוס שקדים ואגוזים. )
  • אם רואים שהעוגה לא מוכנה פנים ומעל כבר קיבל צבע, לחסות בניר אפייה מעל שלא יקבל יתר צבע.

ט"ו בשבת שמח  … בתאבון !

לאתר תה ויסוצקי http://www.wtea.co.il/

לדף הפייסבוק https://www.facebook.com/Wissotzky?v=wall

נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח עם תכנסו לדף קבוצה שלי : מאפים קינוחים אוכל ביתי … ועוד .