עוגת תפוחים מסקרפונה ושקדים

IMG_8302_800x502

מכירים את זה שרוצים להתחיל לרזות ?

רק קילו או שניים , לא יותר

IMG_8183_800x485.

בדיוק השניים שממש מפריעים לי.

אני יודעת, זה לא נורא, אבל זה עניין של הרגשה, מן צמיג כזה שסובב את המתניים ועוצר את הנשימה.

ככה אני מרגישה כשיש עליי קילו או שניים.

החלטתי לסגור את הפה ולא לאכול מתוקים ולחם לכמה ימים.

אז החלטתי.

ודווקא עכשיו, אני ״מנקה״ את המקרר ומוציאה את כל מה שצריך כבר להשתמש, דקה לפני שזה מתקלקל.

מוצאת קופסת מסקרפונה ששכחתי ממנה.

כמה תפוחי גאלה קטנים שקניתי בשבוע שעבר ועדיין לא עשיתי איתם כלום.

ופתאום יש לי ״דודא״ מטורפת לעוגת תפוחים.

לא , לעוגת גבינה.

לא ,לא, מה פתאום? תפוחים , תפוחים.

ומה עם המסקרפונה? לא חבל, תיכף הולכים מהבית.

תתקלקל. חבל.

IMG_8231_800x497

נזרום.

זרמתי.

זרמנו.

עוגה מעלפת. : שכבה של מסקרפונה ושכבה של בחוש עשיר ועסיסי ובתוכם צוללים התפוחים מכוסים באבקת סוכר, חמאה ושקדים.

יצא מעלף.

אוף, נראה לי שעכשיו אני צריכה הוריד עוד 3 קילו.

יאללה, בואו איתי.

IMG_8195_800x533

מה

תבנית עגולה 20-24 ס״מ או קערה נמיכה שנכנסת לתנור .

4 תפוחי עץ גאלה

IMG_8152_800x533

לתערובת המסקרפונה 

1 קופסת מסקרפונה

2 כפות סוכר

2 כפות קמח

גרידה מלימון אחד

1 ביצה בינונית

לתערובת הבחושה 

200 גרם חמאה בחום החדר

גרידת לימון

כוס סוכר

4 ביצים בינוניות

כוס קמח לבן + 2 כפות

כפית אבקת אפייה

1/2 כוס שקדים טחונים (אם אין להחליף בקמח)

1/3 כוס חלב

IMG_8160_800x533

לעיטור והשלמת העוגה 

אבקת סוכר.

2 כפות חמאה מומסת

2-3 כפות שקדים פרוסים

IMG_8183_800x485

לתפוחים: לקלוף את התפוחים, להוציא את הליבה, לחתוך לחצי ולפרוס דק דק דק כמו בצילום.

לשכבת המסקרפונה :חבילת מסקרפונה, 2 כפות סוכר , 2 כפות קמח, גרידת לימון וביצה אחת לערבב היטב להניח בצד.

לתערובת הבחושה: 200 גרם חמאה לתוך המקסר לערבל היטב לקרם ולהוסיף כוס סוכר , להמשיך לערבל, להוסיף 4 ביצים, אחת אחרי השנייה , לעצור ֿ,

לגרד עם מרית את דפנות הקערה ולהמשיך .

להוסיף קמח (כוס ושתי כפות), אבקת אפייה, עוד גרידת לימון, חלב .

לעיטור העוגה טרם האפייה אבקת סוכר, חמאה מומסת ופרוסות שקדים קלופים.

IMG_8193_800x533

 

אפיית העוגה

לחמם תנור לחום של 170 מעלות.

לרפד – בנייר אפייה שלם – את קערת העוגה (לא לגזור אלא לדחוף את הקצוות פנימה שכל התבנית תתעטף בנייר אפייה).

לשפוך על התחתית את תערובת המסקרפונה ליישר עם מרית.

מעל  שכבת המסקרפונה לשפוך את תערובת הבחושה , ליישר עם מרית.

להעביר בזהירות (על מרית) את חצאי התפוחים הפרוסים ולהשקיע אותם עד  גובה החצי בתוך התערובת. לסדר יפה מסביב.

למרוח את התפוחים במעט חמאה מומסת ולאבק באבקת סוכר.

לפזר שקדים פרוסים על פני הבלילה.

לאפות בתנור במשך 50-60 דקות בחום של 170 מעלות.

לחכות שהעוגה תתקרר ואז לפרוס ולאכול (לא כמוני 🙂

IMG_8213_800x533