עוגת תפוזים חורפית

עוגת תפוזים עם ניחוח וטעם של פעם עם שדרוג- פילטים של תפוזים מה שתורמים לניחוח העוגה ולעסיסיותה

למצרכים:

4 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

גרידה מ-2 תפוזים

1 כוס מיץ תפוז סחוט

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח + 2 כפות

1 שקית אבקת אפיה

אבקת סוכר לקישוט

1 תפוז פרוס לפילטים (להוציא את הציפה הלבנה של התפוז)

להכנה:

להקציף במיקסר במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר והווניל עד שמקבלים תערובת בהירה מאוד ותפוחה. להוסיף את גרידת התפוז. להנמיך את פעולת המיקסר למינימום.

לערבב יחד את מיץ התפוזים והשמן בקערית ולשפוך בזרזיף דק לתוך המיקסר תוך כדי פעולתו. בקערה נוספת לערבב את הקמח ואבקת האפייה ולשפוך גם כן לתוך המיקסר, לערבל עוד כמה סיבובים עד שהבלילה אחידה ואין גושי קמח.

לשפוך לתוך תבנית ששימנו מראש (אני אוהבת עם תרסיס שמן בטעם חמאה) ולעטר את העוגה מעל בפילטים של תפוזים. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 40-50 דקות.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!