בילדותי מיץ תפוזים טבעי היה מוגבל רק לתקופת החורף. את התפוזים אמא שלי היתה קונה ממושבניק מבוגר שהיה מגיע לעיר עם טרקטור ועגלה עמוסה בארגזי פירות הדר. כשאמא הייתה מכינה עוגת תפוזים מבחינתנו זו היתה הכרזה רשמית שהחורף הגיע ואפשר להזמין חברים לשוקו חם עם עוגת תפוזים
וזה המתכון הפשוט והטעים:
מצרכים
5 ביצים בטמפ' החדר
כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים טרי
3/4 כוס שמן קנולה
2 ורבע קמח טופח
שקית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
גרידה של קליפת תפוז
כף אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
מקציפים את הביצים בשלמותן (ללא הפרדה) עם הסוכר 8-9 דקות בהמהירות גבוהה עד שמתקבל קצף אוורירי ותפוח
בקערה נוספת מערבבים את כל יתר החומרים
מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים לאט את תערובת יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל- 170 מעלות
משמנים תבנית אפייה ומעבירים אליה את התערובת
אופים בתנור במשך חצי שעה או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
ומה שנותר עכשיו, לפזר אבקת סוכר, להכין משקה חם, ולשקוע על הספה עם ספר טוב
חורף חמים וטעים