עוגת שמרים לפסח עם גבינה ודובדבני אמרנה

אז איך הפכתי את רפרטואר העוגות המשעממות של פסח לעוגות עילית? עוגה שגם ביום חול נשמח לפאר איתה את שולחן האוכל

12963417_10207439910930767_1334445433133433520_n

למצרכים:

לבצק:

1 חב' קמח למאפי שמרים של אסם – מיוחד לפסח

80 גרם חמאה מומסת

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כף גרידת לימון

חלב – לפי הצורך (בערך 2-3 כפות) עד שהבצק נהיה גוש נוח ונעים לעבודה

למלית:

500 גרם גבינה לבנה

1 ביצה

1 כוס סוכר

3 כפות קורנפלור

1 אינסטנט פודינג ווניל

1 כפית תמצית ווניל איכותית

1 כף גרידת לימון

דובדבני אמרנה (כ-100 גרם כולל הסירופ לבזיקה מעל העוגה)

למריחה מעל:

ביצה טרופה

להכנה:

1. בקערת המיקסר, לשים את כל מצרכי הבצק ולעבד עד קבלת גוש בצק נוח ונעים לעבודה. אם הוא יבש מעט להוסיף עוד חלב. לכסות ולהניח לשעה לתפיחה.

2. לשים את כל רכיבי המלית בקערה (פרט לדובדבנים) ולערבב היטב רצוי בעזרת מטרפה.

3. להניח את הבצק על משטח עבודה ולרדד את הבצק בעזרת קורנפלור (אם הוא דביק ויש צורך).

4. להעביר את הבצק לתבנית פאי כאשר משאירים את שולי הבצק מחוץ לתבנית12966163_10207440054974368_1458935100_n

5. לשפוך את מלית הגבינה מעל הבצק. ליישר.

12987912_10207440055654385_1743968641_n

6. לפזר דובדבני אמרנה באופן חופשי מעל הגבינה.

7. להביא את שולי הבצק למרכז העוגה.

12992782_10207440056894416_1552173057_n8. להניח את העוגה על השייש לחצי שעה (לתפיחה קצרה נוספת), למרוח את העוגה בביצה טרופה.

9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 30-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה. לצנן את העוגה היטב.

10. לטפטף מעל העוגה נטיפים של רוטב הדובדבנים (ללקק את הכפית בין לבין הוא ככ טעים) ולפדר עם אבקת סוכר.

11. להגיש אחרי קירור נוסף.

עוגה ככ טעימה ומנחמת…. עוגה לפסח עם טעם של יום חול. מושלם!