עוגת שוקולד נימוחה בטעם חלבה .

עוגת שוקולד רכה

פרוסת עוגת שוקולד רכה

עוגת שוקולד חלומית ורכה כמו ענן והבונוס –טעם חלבה בולט?

מישהו ?

יש מישהו שלא אוהב?

מודה ומתוודה שאני מכורה לשוקולד ושלי מתחשק משהו אין מה שיעמוד בפני .

ובדיוק דרלינג נכנס הביתה עם ביצי חופש .

נולדה לה עןגה שכנראה תשאר ברפרטואר שלי .

את הטחינה של אחווה כולם מכירים.

אני מכירה אותה שנים רבות עת יוצרה ביפו .

לימים היצור עבר למקום אחר אבל עד אז נהגנו לקנות חלבה בטעמים במשקל.

כשנולדו הבנות הוספתי להן קוביית חלבה לפירות המרוסקים במקום סוכר .

חלבה מיוצרת מטחינה וטחינה טובה לנו עקב מרכיביה הבריאים ובמיוחד סידן .

מאחר ומה לעשות התפתחנו ופיתחנו אחווה הוציאה כבר עשרות חידושים ומוצרים לשוק

אחד מהם –טחינה בתוספת סילאן .

לי זה העלה מתכון חדש לעוגה שלי .

קדימה נלך לאפות אותה.

צריך –לתבנית עגולה מתפרקת 28 מצופה בנייר אפיה

100 גרם קקאו מר לאפיה ובישול.

4 ביצים גדולות

3 כוסות קמח תופח (ח.פ קטנה לשתיה קרה)

2 כוסות סוכר(ח.פ)

1 כוס שמן חמניות (ח.פ)

1 כוס מים (ח.פ)

2 שקיקי סוכר וניל

1 שקיק אבקת אפיה (בגלל הקקאו תוספת התפחה)

כוס ח.פ טחינה בתוספת סילאן

ההכנה

מקציפים את הביצים והסוכר מעט

מוסיפים קקאו ומקציפים

מוסיפים את שאר החומרים ומאחדים הכל לעיסה לא סמיכה

אל חשש היא תתפח בתנור .

אופים כ-45 דקות בתנור חם 200 מעלות ל10 דקות.

מנמיכים ל-160 ואופים שהעוגה תתייצב ולא יותר .

היא תתפח אבל תשאר ספוגית ולחה מהטחינה .

טעמה משובח מאוד גם ללא ציפוי אבל הכנתי לה שדרוג בצורת גנאש עשיר בשוקולד מריר עם אגוזים

מחממים מיכל שמנת מתוקה .(ניתן צמחית לפרווה)

שוברים טבלת שוקולד וחצי בכתיש שניצלים כך שהאגוזים יפוררו.(150 גרם)

מערבבים אותו לתוך השמנת וכשהתערובת אוחדה להעביר אותה מיידית מעל העוגה

התערובת סמיכה למרוח אותה בפלטה קטנה.

האגוזים יקשטו את פני העוגה .

לתת לעוגה להצטנן היטב . להגיש ממנה אחרי מספר שעות.

לא לצנן במקרר.

פשוט להתענג על כל ביס .

 

הטחינה התקבלה לניסוי שצלח מצויין היא טעימה וממכרת.

טחינה עם סילאן

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.