עוגת שוקולד בננה מטריפה ובריאה

עוגת בננה ושוקולד מטריפה ובריאה, נימוחה ומפנקת. קשה לי ליהנות ממתוק שמזיק לבריאות ומטרות הכושר שלי עם קמח לבן והרים של סוכר, אבל העוגה הזו – זה משהו אחר לגמרי! ללא קמח, ללא סוכר לבן או ממתיקים מלכותיים, מכילה רק מרכיבים איכותיים והיומיומיים, עשירה בחלבון, שומנים בריאים ובננות ולכן מתאימה לתזונת פלאו, רגישים לגלוטן ודלת פחמימות. טעם אלוהי, הנאה לא מהעולם הזה ובריאות בכל ביס, תיהנו!

לפעמים גם לחזקים או מתורגלים מבינינו יש חשק למשהו טעים ומתוק, וגם אני מצאתי את עצמי מפנטזת

אתמול על העוגה.

אבל לא סתם עוגה. קמח לבן וסוכר אינם מסבים לי אושר ואני לא נהנית באמת מאכילת מתוק מזיק

לבריאות ולמטרות הכושר שלי. לעומת זאת – עוגת בננות ללא קמח, על בסיס שקדים, ללא סוכר לבן

או ממתיקים מלאכותיים, עשירה בחלבון ושומנים טובים לגוף, טעימה ומפנקת – מסבה לי אושר אלוהי.

בעלי אפילו טען שזו העוגה הכי טובה שיצא לי אי-פעם.

עוגה הזו כל כך טעימה, נימוחה, מתוקה במידה ומפנקת שקשה להאמין שהיא גם בריאה ואפילו

יומיומית. עוגת בננות הזו עשויה מכל החומרים אותם אני אוכלת ביום יום לכן פרוסה של עוגת בננות

אינה נחשבת חט בכלל בככל, ואפשר להינות ממנה בשמחה ובששון בבוקר, בארוחת ביניים,

ארוחת ערב, סנאק לילה ולמעשה בכל הזדמנות כשבא לכם משהו טעים, מתוק, עשיר בחלבון ושומנים

טובים, ויעשה רק טוב גם לגוף וגם לנשמה.

חדשות טובות לאלרגיים לגלוטן – העוגה אינה מכילה קמח משום סוג, דלת פחמימות באופן יחסי,

ללא סוכר לבן או ממתיקים מלאכותיים ולכן תהיה מצוינת גם למי שמקפיד עם תזונה ללא גלוטן,

תזונה דלת פחמימות ומתאימה גם לתזונת PALEO. את השקדים הטחונים ניתן לקנות בכל בית

טבע או חנות אורגנית, אני קונה אותם במחלקה של כל האגוזים ופירות יבשים במשקל.

שקדים טחונים לא עברו שום עיבוד למעט טחינה, ולכן נחשבים למוצר בריא ומלא חלבון ויתרונות

בריאותיים.

אגב, חמאה מכילה שומנים רווים אשר מבנה כימי שלהם זהה בדיוק לשומנים שאנו מאחסנים

בגוף שלנו ולכן גם מקור אנרגיה מועדף. כמובן שעל השומנים הללו סיפרו לנו שנים שהם לא

בריאים, אבל זה בדיוק ההפך ומדובר בשומן בריא ומומלץ לגוף.

על היתרונות הבריאותיים של שמן קוקוס תוכלו לקרוא כאן

מי שמכיר אותי שאני מכורה לבננות וקונה אותן לפי רמת ההבשלה – תמיד יש לי בננות צהובות

ומבשילות ובשלות עם הרבה נקודות שחורות. רבים זורקים את הבננה שהיא מגיעה לשלב הזה

אצלי, זה סימן להתחיל לאכול אותן א' כי זה כי טעים ומתוק ב' – כמות החומרים שנלחמים למשל

בתאים הסרטניים בבננה בשלה גדלה עם עלייה בכמות הנקודות השחורות.

מצרכים:


3 בננות גדולות או 5 קטנות (כוס ורבע/ וחצי של מחית בננות)

2 כוסות שקדים טחונים (לא נמצאים בתמונה)

רבע כוס חמאה מומסת או שמן קוקוס

3 ביצים, רצוי אורגניות

כף דבש

חצי כפית מלח אטלנטי

כפית אבקת אפייה

4-5 כפיות קקאו איכותי

7-10 חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1. לערבב במיקסר או ידנית את המרכיבים הרטובים – ביצים, בננה, דבש וחמאה מומסת

2. להוסיף לבלילה את המרכיבים היבשים – שקדים טחונים, אבקת אפייה, מלח אטלנטי

3. לרסק מעט את אגוזי המלך ולהוסיף לבלילה.

4. לחמם תנור מראש ל 180 מעלות, לשמן עם חמאה או שמן קוקוס תבנית ארוכה וצרה

5. להעביר מחצית של הבלילה לתבנית, למחצית השנייה להוסיף קקאו, לערבב ולהעביר

לתוך התבנית מעל השכבה הבהירה.

6. לערבב קלות בצורת זגזוג כדי ליצור מראה "שיש"

7. לאפות ב-180 מעלות למשך 50 דקות

שיהיה לכם בתיאבון ותיהנו!

תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות,

טיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.


. חדשים בעולם הכושר ותזונה ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!

קראו איך לבנות שרירי הבטן במהירות ותכנית אימונים יעילה ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY

ותתחילו את המהפך האישי שלכם!

נתראה שם!

בהרבה אהבה, ג’ני