עוגת שוקולדים בשכבות עוגה עוגה בשכבות נחוגה

עוגת שוקולדים חתוכה

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

העוגה הו נולדה ביומולדת של אמא שלי האחת והיחידה בשנה שעברה .

הוצאתי את כולם מדעתם וממיטותיהם ביום שישי כדי להפתיע אותה במסיבה שכולה כיף ואוכל טוב .

כולם בישלו והכינו ואורטל גיסתי נשלחה להוציא את אמא מהבית .

היא נלקחה לבית קפה וצילמה לי תמונות בנייד החדש שלה כדי לחלוק איתי כי חשבה שאני בבית ורחוקה ממנה .

מה שהיא לא ידעה זה שבנתיים כולנו התאספנו כשבאמתחתנו אוכל טוב וקינוחים לחגוג לה באהבה יומולדת שמח.

אחד מהקינוחים שעלה בדעתי להכין לה היתה העוגה הזו שהיא מהירה להכנה וטעימה ברמות .

המתכון נרשם במחברתי ונשכח שם עד שחיפשתי ופשפשתי בכתבי למצוא משהו הולם וקל לשנה הזו .

אז הנה הוא באהבה .

צריך –

לתחתית של תבנית עגולה מתפרקת – 28 ס"מ

2 שרוולי ביסקויטי פתי בר טחונים עם 100 גרם חמאה רכה  ו2-3 קפה קר מאבקת קפה נמס ומים  .כפית אבקה על 100 מיל מים .הקפה אמור לתת טעם ולאחד עיסה אבל לא להגזים .מרפדים את תחתית התבנית ודוחסים היטב אופים 10 דקות בתנור חם 180 מעלות ומקררים לטמפרטורת החדר .

בנתיים מכינים את המלית .

צריך -לשכבה הלבנה

750 גרם גבינה לבנה

2 מיכלי שמנת חמוצה

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן

8 כפות אינסטנט פודינג וניל לבן צחור

1 שקיק ג'לטין מומס ב-100 מיל מים רותחים

2 שקיקי סוכר וניל .

ממיסים את השוקולד  הלבן

מקציפים את כל הרכיבים יחד ומוסיפים את השוקולד המומס.

מעבירים מעל התחתית ומצננים שעה לפחות במקרר .

לשכבה הכהה-

2 מיכלי שמנת מתוקה + כוס חלב קר

2 אריזות אינסטנט פודינג שוקולד מריר .

מקציפים יחד ומורחים מעל השכבה הלבנה .

מצננים במקרר היטב כמה שעות מכוסה .

לפני ההגשה מכינים גנאש חם .

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים  בשלי היו70%

100 גרם שוקולד חלב (אפשר שוקולד עם שקדים או אגוזים זה מוסיף פריכות וטעם )

3 כפות ליקר שקדים .

כמה טיפות תמצית שקדים -לא חובה אפשר טעמים אחרים .

ממיסים שוקולדים בעדינות בשמנת המתוקה ומוסיפים את הליקר ותמצית הטעם .

מצננים לטמפרטורת חדר מכוסה היטב.

מוציאים את העוגה הקרה ושופכים עליה את הגנאש הנוזלי .

הוא יתמצק על העוגה הקרה .

מי שרוצה שיקרר עוד ומי שרוצה שיגיש כך.

העוגה אינה דיאטתית אבל אינה מתוקה מדי  וטעמה המופלא שווה כל ביס .

שיהיה לכם נעים וטעים .

 

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.