עוגת קוקוס ושוקולד , ללא קמח

עוגת שתמיד קוצרת מחמאות, טעימה וקלילת הכנה.
תיהנו.

עוגת קוקוס ושוקולד

חומרים

 

לשכבת הקוקוס:

6 חלבונים, בטמפ' החדר (שומרים את החלמונים להמשך)

1 כוס סוכר (200 גרם)

2 כוסות קוקוס (200 גרם)

 

לשכבת השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

6 חלמונים

 

לקצפת (לשכבת השוקולד וגם לציפוי):

2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

¼ כוס סוכר (50 גרם)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)

                         

 

 

 

אופן ההכנה

 

מכינים את שכבת הקוקוס ואופים:

מחממים תנור ל-180 מעלות

במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.

 

מתחילים בהכנת שכבת השוקולד:

אפשר להמיס בבן מרי או ככתוב מטה.

במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים ומחממים עוד 10 שניות במיקרוגל (כדי "לוודא הריגה" של החיידקים). מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון של 5 דקות.

 

מכינים קצפת ומשתמשים בה גם לשכבת השוקולד וגם לציפוי:

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ו אינסטנט פודינג לקצפת רכה.

מעבירים 1/2 מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים מעל תחתית הקוקוס האפויה (רצוי לייצב במקפיא 10 דקות לפני שממשיכים).

מורחים את שאר הקצפת בעדינות מעל שכבת השוקולד. מעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

לקישוט: אפשר להשתמש  ב"שוקס" של שופרסל – ( עוגיות מצופות שוקולד), אבקת סוכר, תלתלי שוקולד או לא לקשט כלל.