עוגת לימון וג'ינג'ר

קיבלתי להתנסות 4 אריזות של חליטות חורף של ויסוצקי, :ג'ינג'ר ולימון, ג'ינג'ר ודבש, אכינצאה וסמבוק ועלי אקליפטוס והדרים, ג'ינג'ר נחשב כאנטיביוטיקה טבעית וכמחזק את מערכת החיסון, לפרי הסמבוק מייחסים תכונות אנטי בקטריאליות והוא יעיל מאד בטיפול בהצטננויות ומחלות בדרכי נשימה, החליטות גם בריאות וגם טעימות.
אפשר כמובן להכין לבד בבית תה עם לימון, דבש וג'ינג'ר אבל לא תמיד יש את כל המרכיבים בבית, לכן שווה לפחות שחליטה אחת כזו תהיה בארון.

מכל החליטות את זו של הגי'נג'ר והדבש אהבתי פחות, יש לה מין טעם לוואי לא נעים, חריף מידי לטעמי (וכך גם אמרו הנסייניים במקום העבודה שלי:)

מתכון לעוגת לימון וג'ינג'ר מסוכר – בת לוויה מצויינת לכוס תה

בקערה מס 1 (קערה עמוקה)
3 כוסות קמח רגיל
1 כפית סודה לאפייה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כפות גרידת לימון

בקערה מס 2 (עמוקה גם)
240 ג חמאה רכה מאד
2 כוסות סוכר
לערבל במיקסר יד עד שמתאחד ולהוסיף 5 ביצים גדולות אחת אחרי השניה תוך כדי ערבול.
מוסיפים 1/3 כוס מיץ לימון ומערבלים עד לעיסה אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח לחמאה לסירוגין עם כוס ריוויון*
*אם אין ריוויון בבית מכינים לבד – לתוך כוס אחת של חלב מוסיפים כף חומץ פשוט ונותנים לזה לעמוד 5 דקות, מערבבים ויש ריוויון.
מערבבים, עדיף עם כף עד שהעיסה אחידה, לא לערבב יתר על המידה כדי שלא תצא עוגה כבדה עם מרקם של לחם.
מוסיפים שליש כוס ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
משמנים בנדיבות רבה תבנית עגולה מס 26, או תבנית של סיר פלא בחמאה ואופים כ50 דקות בחום בינוני של 170-175 מעלות.

כשהעוגה קרה אפשר לפדר באבקת סוכר.
מכינים כוס תה ומודים לאל שזו רק הצטננות.
חורף נעים ובריא.