עוגת חלב ופילו יוונית נהדרת וקלה bougatsa

IMG_3724_800x732

ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה.

ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה ,מעוצבת ,תקרותיה גבוהים , הריצוף , החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם , משוחזר ונאמן למקור.

ובמרכז המסעדה לוכד את תשומת ליבי מיד, בחור צעיר עם בגדים לבנים , עומד מאחורי תנור גדול ומלהטט עם בצק פילו שהוא לש, ומותח , וזורק באוויר ושוב

מותח, ואחר כך הוא מבריש אותו בתועפות חמאה וממלא אותו בתערובת מתוקה נהדרת ושוב עוטף , בעוד פילו ושולח אותו לתנור  .

מחכים בסקרנות.

IMG_9211_800x533

הנה המלצר מתקרב אלינו ואני רואה את פריכות הפילו הזהוב את שכבת המלית הנהדרת והחמימה בין דפי המאפה

וזהו.

יותר לא זוכרת .

בוגטאסה. כל כך מתאים לעונה, סתווי, חמים, מלטף, עונג מושלם בפה.

כזה לא אכלתם.

באחריות.

IMG_8780_800x533

ואם תרצו לקרוא על עוד מאכלים ומקומות מטריפים באתונה מוזמנים לפוסט המסע הקולינארי שלי באתונה (פעמיים קליק)

אתונה הסטורית, קולינארית וטעימה ב-3 ימים

מה 

3 כוסות חלב (אפשר חצי חלב חצי שמנת מתוקה)

5 . כפות סוכר

5 כפות סולת

כפית ווניל אמיתי

2 ביצים גדולות

4 יריעות פילו מופשרות

80 גרם חמאה מומסת להברשת הפילו

IMG_3725_800x533

איך 

בקלחת על להבה בינונית מוסיפית את החלב, סוכר וסולת ובוחשים עד שהתחערובת רותחת ומסמיכה לדייסה מתוקה.

מורידים מהאש.

ממתינים 5 דקות.

מוסיפים את הווניל ומערבבים.

טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת, טורפים במטרפה במהירות למנוע קרישת הביצים.

מניחים להתקרר עוד כ10 דקות.

בינתיים מרפדים תבנית עגולה או מרובעת בגודל של בערך 22 ס״מ בחצי מעלי הפילו המוברשים בחמאה.

מרפדים את התבנית כך ששולי הפילו גולשים מעבר לתבנית .

שופכים את תערובת החלב לתוך הפילו, מיישרים ומכסים במחצית השנייה של הפילו המוברש בחמאה.

מכסים את התערובת  בשוליים שגלשו קודם.

מעליהם ומעל התערובת מכסים ביתרת הפילו המוברש בחמאה ואת קצוות השוליים תוחבים פניה לתבנית, כך שנוצר מעין גלגל עטוף בפילו מכל הקצוות.

מחממים תנור ל – 180 ואופים כחצי שעה.

מאבקים באבקת סוכר ומי שאוהב אפשר גם בקינמון.

עדיף לאכול חמים  או בחום החדר.

אפשר להגיש עם תותים, זו בדיוק העונה.

6C3489AE-EBD8-4BD2-9423-231AA458656F_800x732