חדש מנפוליאון גבינות שמנת של השף הלבן .
את עוגת שמנת נפוליאון שלי אפילו ג'וזפינה הקיסרית הייתה רוצה לטעום .
מוקדש באהבה לבן זוגי רוני עוגת קדם יום הולדת …
גבינות צורכים לא רק בחג השבועות, יש גבינות שמנת לא רק למריחה מה גם שאפשר להכין מהן שפע מטעמים מלוחים ומתוקים, למשל בבישול, מאפיים למיניהם, קינוחים וגם עוגות …
הפעם הכנתי 3 סוגים שונים מהגבינות שקיבלתי, גבינות שמנת במרקם עשיר ובמגוון טעמים מפנקים
נפוליאון עם פלפל חליפינו, 24% שומן
נפוליאון עם בצל 16% שומן
נפוליאון שמנת 25% שומן
גילו נאות, קיבלתי את הגבינות החדשות של שמנת נפוליאון להתנסות והתוצאה לפניכם.
אתחיל בזה שבטרם הכנת המטעמים מהגבינות טעמתי מהן על מנת לחוש את הטעם והמרקם לפני העשייה, ובדרך זו חישבתי כיצד להפיק את המירב והמיטב מן הכמות שהייתה ברשותי ומכאן החל הכל …
לחם שושנים עם גבינת בצל.
בלינצ'ס קרפ מגולגלים עם שמנת פלפל חליפינו בתוספת סלט ירקות מבושל וגם מגבינת שמנת עם בצל בתוספת בצל ופטריות מטוגנים והייתה זו חגיגה בפני עצמה, ארוחה חלבית מעולה.
את גבינת השמנת 25% שומן ייחדתי להכנת עוגת קדם יום הולדת, עוגה חגיגית במיוחד, והיה זה "הטופ" שאי פעם הכנתי מבלי לדעת מה תהא התוצאה ושמחתי לגלות שהגבינה מעולה לאפייה המרקם המתקבל עולה על כל הציפיות.
לפני שנתחיל אני חייבת לספר לכם שאני אוהבת עוגות גבינה על אף שלאחרונה פיתחתי רגישות למוצרי חלב (לקטוז) ובכל זאת אין זה מונע ממני, מידי פעם, להנות מעוגה טובה … הפעם זה קרה לי, הייתי חייבת לנסות משהו חדש .
עוגת גבינה ללא גלוטן (מתאימה גם לפסח)
עוגה יפיפייה שמתאימה לרגישים לגלוטן וגם מתאימה לחג הפסח
זמן הכנה:
זמן אפייה:כ-50 דקות | זמן הכנה: כ-10 דקות
לא כולל זמני קירור והתייצבות במשך הלילה במקרר.
הכנה בתבנית קפיצית בקוטר 26 (הכנתי בתבנית קפיצית לב)
החומרים:
750 גרם גבינה לבנה (בדרך כלל מכינה ב-3 חב' של גבינה פילדלפיה לייט)
הפעם הכנתי (3 גבעים גבנת שמנת 25% שומן נפוליאון )
1 גביע שמנת חמוצה (תנובה)
5 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
גרידה לימון / תפוז (כף גדושה של לימון + תפוז)
3/4 כוס סוכר (כמו סוכר לסוכרתיים)
5 כפות קמח תפוחי אדמה (של פסח)
5 כפות אבקת אינסטנט פודינג ווניל
לציפוי קישוט:
250 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת צמחית)
אבקת אינסטנט פודינג ווניל (מה שנשאר בשקית)
מעל קישוט – פרות יער קפואים וגרידת תפוז לימון
אופן ההכנה :
1. שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, 5 חלמונים, 1/2 כוס דמוי סוכר, תמצית ווניל וגרידת לימון. בוחשים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ופודינג ווניל ובוחשים עד שלא נותרים גושים אך לא יותר מזה.
3. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס דמוי סוכר עד לקבלת קצף יציב ורך.
4. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה.
5. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 50 דקות. במהלך האפייה – כאשר פני העוגה משחימים, מכסים את התבנית בעדינות בנייר כסף עד גמר האפייה. מצננים.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת אינסטנט פודינג ווניל שנישאר בשקית ומורחים על העוגה המצוננת. מכניסים למקרר למשך הלילה לפני האכילה. (אני הכנתי בשקית זילוף וצנתר מעל העוגה בצורת שושנים ומרחתי מסביב לדפנות .)
7. לקישוט ניתן להניח פירות יער קפואים וגרדת תפוז לימון .
הערה :
שימו לב-זמני האפייה עלולים להשתנות מתנור לתנור .
מומלץ לעקוב אחר העוגה ולהוציאה לאחר שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא עם פרורים לחים.
העוגה לפעמים צונחת מעט במרכז וזה בסדר .
לא חייבים לקשט בקצפת אפשר גם לכסות בשוקולד ממוס מעל או רק אבקת סוכר.
בתאבון!
לאתר הבית השף הלבן לחצו כאן .
ערכה צילמה לבנה רייזר – LEVANA REISER