עוגת "גבינה" פירורים טבעונית מהממת

לאט לאט תוך כדי למידה וחקר המטבח הטבעוני גיליתי חומרי גלם חדשים ומופלאים ומתכונים טעימים ומרגשים והיום אני מכינה ומלמדת בסדנאות הבישול הטבעוניות שלי מגוון מתכונים "חלביים" שלא נופלים בטעמם מהמתכונים המקוריים ואולי אף עולים עליהם.

הנה דוגמא למתכון שכזה: עוגת גבינה פירורים מדהימה שכל מי שטועם אותה מתמוגג.

כשהייתי צמחונית התזונה שלי התבססה על מוצרי חלב וביצים, תמיד נהניתי מפשטידות, פסטות, גבינות מסוגים שונים, כשיצאנו לחופשה והתארחנו במלון, הארוחה האהובה עליי ביותר הייתה ארוחת הבוקר ושבועות היה החג שלי….

כל זה השתנה כשעברתי לטבעונות מטעמי מצפון, החלטתי שהסבל של הפרות והעגלים לא שווה את כל המעדנים, הפסטה בשמנת, הגבינות המשובחות והפשטידות שבעולם – והחלטתי באחת לוותר עליהם.

לאט לאט תוך כדי למידה וחקר המטבח הטבעוני גיליתי חומרי גלם חדשים ומופלאים ומתכונים טעימים ומרגשים והיום אני מכינה ומלמדת בסדנאות הבישול הטבעוניות שלי מגוון מתכונים "חלביים" שלא נופלים בטעמם מהמתכונים המקוריים ואולי אף עולים עליהם.

פעמים רבות אני נתקלת בקריאות התפעלות בסגנון "מה? זה טבעוני" או "מה, זה לא חלבי?"

אז לא, זה לא חלבי, אף עגל לא נפגע בעת הכנת המתכון והכל טעים טעים טעים.

הנה דוגמא למתכון שכזה: עוגת גבינה פירורים מדהימה שכל מי שטועם אותה מתמוגג – אז תיהנו ואשמח שתספרו לי איך היה.

עוגת גבינה לימונית

לבסיס:

250  גרם (שרוול) ביסקוויטים (פתי בר) מרוסקים לפירורים

3 כפות שמן קוקוס/קנולה

כ-4-5 כפות חלב צמחי (חלב אורז/שקדים/סויה/אגוזי לוז/שיבולת שועל או כל חלב צמחי אחר)

לקרם גבינה לימוני

קופסת קרם קוקוס ששהתה במקרר לפחות לילה (400 גר)

שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

2/3  כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)

1 חבילת טופו משי

1/2 כוס סוכר

מיץ מחצי לימון

גרידה מחצי לימון

איך מכינים?

הבסיס:

שמים בצד כ-3 כפות מפירורי הביסקוויטים לקישוט, מערבבים את יתרת הפירורים עם 3 כפות שמן קוקוס ו-4-5 כפות חלב צמחי, משטחים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מכסים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות, לקבלת בסיס פריך במיוחד אפשר לאפות את הבסיס אפיה של כ 5-7 דקות ולצנן היטב לפני הוספת הקרם.

קרם גבינה:

פותחים את קופסת קרם הקוקוס בזהירות מבלי לטלטל, מסירים את מוצקי הקוקוס מהחלק העליון של הקופסא, מעבירים לקערת הקצפה עמוקה, יחד עם החלב הצמחי ואינסטנט פודינג.

מקציפים עד שהקצפת יציבה – מתחילים במהירות נמוכה, ובהדרגה מגבירים למהירות גבוהה.

מוסיפים את גרידת הלימון.

בכלי נפרד מקציפים את הטופו עם הלימון והסוכר עד לקבלת קרם חלק ומוסיפים אותו בתנועות קיפול עדינות לקצפת.

מורחים את הקרם בעזרת לקקן על הבסיס ומיישרים. מכסים ומכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות להתייצבות.

מקשטים ממש לפני ההגשה במעט גרידת לימון או פירורי ביסקוויטים.

 IMG_1422s

(צילום: הדר טליוסף)

לעוד מתכוני קינוחים:

טארט גבינת קשיו ותפוחים

כנאפה מתוקה

עוגיות שוקולד צ'יפס

טראפלס שוקולד טחינה

כדורי תמרים ואגוזים

מאפין תפוחים מופחת קלוריות

שטרודל תפוחים דל קלוריות

פנקייק פצפוצי שוקולד

פנקייק כוסמת וקמח טף סופר בריא

מאפינס עם הפתעה

 

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף

 

 תודה 🙂