עוגת גבינה חגיגית ב-10 דקות

עוגת גבינה וביסקוויטים כל כך רכה ומפנקת, שמתחשק לאכול בכפית ישר מהתבנית…

c3

יש עוגות שלוקח רק כמה דקות להכין ואלו הן העוגות המוצלחות ביותר. את עוגת הגבינה הזו מתחשק לאכול בכפית ישר מהתבנית.

ואני מעדכנת אתכם מראש, היא לא תישאר במקרר לאורך זמן, כי כל מי שיעבור לידה יהיה חייב רק טעימונת. רק ביס. קטן.

אם אתם מכינים אותה במיוחד לאירוע, תחביאו אותה עמוק-עמוק במקרר ותשאירו משהו לאורחים.

את העוגה שכאן הכנתי בשש בבוקר. הכנה מהירה לפני שיצאתי ליום עבודה. העוגה האולטימטיבית לאירוח כשאין מספיק זמן להכנה או אפייה ממושכים.

(העוגה המצולמת למעלה משודרגת בטעם ריבת חלב).

קדימה למטבח, כבר מתחילים.

 

עוגת גבינה וביסקוויטים עם מלא תלתלי שוקולד 

המצרכים:

חב' ביסקוויטים פתי-בר בטעם וניל (רצוי ביסקוויטים בגודל קטן)

חצי כוס חלב (לטבילת הביסקוויטים)

2 מיכלי שמנת מתוקה

2 חב' אינסטנט פודינג בטעם וניל

2 כוסות חלב

500 גר' גבינה לבנה 5% שומן

100 גר' אבקת סוכר

100 גר' שוקולד מריר / חלב

 

אופן ההכנה:

מכינים קערה קטנה ובה חצי כוס חלב. טובלים כל ביסקוויט לכמה שניות בחלב ומסדרים את הביסקוויטים בצורה אסתטית בתבנית.

5c

מעל השכבה הראשונה מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים, כך שנוצרת שכבה כפולה לתחתית העוגה.

בקערת המיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה + 2 כוסות חלב + 2 חב' אינסטנט פודינג בטעם וניל. (ניתן לשדרג ולהמיר את טעם הוניל בטעם אחר למשל: ריבת חלב)

1

לאחר שנוצר קרם אחיד מוסיפים לקערה 500 גר' גבינה לבנה  ומערבלים במיקסר להקצפה קצרה. מוסיפים למיקסר גם 100 גרם אבקת סוכר ומוודאים שאין גושים לאחר העירבול.

7

קרם העוגה מוכן.

שופכים מחצית מכמות הקרם על גבי שכבת הביסקוויטים הטבולים בחלב.

4

מחליקים את הקרם בעזרת מרית. מסדרים מעל הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, אך הפעם רק שכבה אחת.

3

שופכים את כל הקרם שנשאר על שכבת הביסקוויטים. מחליקים את פני העוגה בעזרת מרית.

מכינים תלתלי שוקולד מריר / חלב בעזרת קולפן רחב או מגרדת.

14

כדאי לכסות את כל שטח העוגה בכמות עשירה של תלתלי שוקולד יפים.

9

מכסים בנייר כסף ושולחים את העוגה לנוח במקפיא לשעה עד שעה וחצי. לאחר מכן מעבירים את העוגה למקרר ומתאפקים לא לאכול אותה בכפית ישר מהתבנית.

12

טיפ לשדרוג:

ניתן להחליף את חב' האינסטנט פודינג בטעם וניל באינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב. יוצא משהו-משהו.

c1

את השוקולד מריר / חלב ניתן להחליף לתלתלי שוקולד לבן. מאוד טעים. כדאי לבחור בשוקולד משובח.

בהצלחה.

מוזמנים לספר לי אם אהבתם את העוגה ואם נשאר משהו לאורחים….

 

———————————————————————————————————————————————————————————-

אהבתם את המתכון? נהנתם מהצילומים וההסבר? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.

פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.