עוגת גבינה בציפוי שוקולד וחלבה

עוגת גבינה שוקולד וחלבה

 

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

מי רצה פינוק ולא קיבל?…

צופים בטלביזיה יחד וכולם מבקשים משהו טעים .

העוגה נשלפה והפיות נפערו גם לאכול וגם כי טעים

בואו להכין איתי
לתחתית העוגה-
תבנית בינונית עמוקה של 35 אורך 25 רוחב .
או תבנית 28 עגולה ועמוקה ובכל מקרה לצפות בנייר אפיה .
לכיסוי תחתית העוגה ביסקויטי פתי בר שוקולד מורטבים מעט בחלב בו בחשנו כף  ליקר אני הוספתי  ליקר דובדבנים אבל ניתן בכל טעם.

למלית-
2 מיכלי גבינת נפוליאון 16% שומן
2  גביעי שמנת חמוצה
1 מיכל  שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה 5% מסוננת מעט מנוזלים
1 שקיק ג'לטין מומס במעט מים חמים
12 כפות אינסטנט פודינג וניל וניל
1 כפית תמצית אייריש קרים

בקערה אחת גדולה מקציפים הכל יחד ומעבירים מעל לביסקויטים  שסידרנו בתבנית.
לישר ולקרר היטב לפחות שעה .

לציפוי –
להמס במיקרו בקערה מתאימה
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית אייריש קרים
ממסים לתערובת חלקה ומעבירים  בכף מעל העוגה.

הופכים הכפית ויוצרים את הצורה כמו בתמונה .

לקישוט ותוספת טעם מפזרים על איי השוקולד שיצרנו חלבה  בטעם וניל  של אחווה מפוררת .

מקררים היטב לפחות כשעתים .

בזהירות עם ההתנפלות.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.