עוגת גבינה אפוייה

עוגת גבינה שמזכירה מאד בטעמה את עוגות הגבינה שמגישים בארוחת הבקר בבתי המלון בארץ – אני מתה על העוגה הזו..

מי שנמנע מחמץ בפסח יכול להמיר את הקמח התופח בקמח תופח כשר לפסח.
בקערה גדולה מערבבים (לא צריך מיקסר-אפשר עם כף)
3 קופסאות גבינה לבנה (כל קופסה 250 ג') אפשר בהחלט להשתמש ב5% שומן
4 חלמונים
שקיק סוכר וניל או כפית תמצית וניל
גביע שמנת חמוצה
50 ג חמאה מומסת
3 כפות קמח תופח
כף גרידת לימון

בקערה נפרדת מקציפים במיקסר 4 חלבונים יחד עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מוסיפים את הקצף בתנועות קיפול עדינות לקערה עם הגבינה והחלמונים
מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה, שופכים את התערובת לתבנית ומפזרים חופן נדיב של צימוקים על פני הבלילה ובעזרת כף מטביעים אותם בתערובת.
אופים בחום של 170 מעלות כשעה – עד שהעוגה יציבה אך  עדיין רכה.
כמו כל עוגת גבינה – טעמה משתבח למחרת.

*מכיון ששונאת צימוקים – משתמשת בצימוקי אוכמניות זעירים או בחמוציות.
* על פי מתכון של בני סיידא
*הפעם קצת השתזפה בצד יתר על המידה כי ביליתי  בפייסבוק..:)