עוגת ביסקוויטים נוטלה-ווניל

העוגה הזו זו ההוכחה שהפשטות מנצחת. ליום הולדת 16 מיכל ביקשה עוגת ביסקוויטים. כל כך קיוויתי לעוגה מאתגרת. כל כך רציתי להפתיע. דווקא בגלל בקשתה, זכיתי לאתגר מיוחד – איך להפוך את הפשוט למושלם. הצליח לי בגדול!

12084175_10207098752122010_1711365373_n

כשלמיכל הייתה יום הולדת 16, ניגשתי אליה ושאלתי איזו עוגה היא תרצה ליום הולדת 16 שלה. כל כך קיוויתי שתאתגר אותי, כל כך קיוויתי להפתיע ולהשוויץ אבל היא, רק ביקשה עוגת ביסקוויטים. לא יכולתי להכין עוגה פשוטה, לא מושקעת. אז עשיתי עוגת שכבות שחור-לבן עם עיטור מיוחד והיא הייתה מאושרת. חברות שלה היו מאושרות עוד יותר. הצלחתי למרות ועל אף הפשטות!

למצרכים:

500 גרם ביסקוויטים

שכבת ווניל:

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

4 כפות סוכר

לשכבת נוטלה:

500 גרם שמנת מתוקה

1 צנצנת קטנה של נוטלה

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה (קטנה – 250 מ"ל)

להכנה:

1. לשכבת הווניל: לשים בקערת מיקסר את השמנת, החלב, האינסטנט והסוכר ולהקציף יחד עד שמקבלים קרם תפוח ויציב.

2. לשכבת הנוטלה: לשים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) את השמנת ולהקציף עד קבלת קצפת רכה. להוסיף את הנוטלה ולהקציף יחד עד שהקרם מתייצב.

3. בתבנית מלבנית/מרובעת להניח שכבה של ביסקוויטים. עליה לשים שכבה של נוטלה – ליישר. מעל לשים שכבה של ביסקוויטים ומעליה שכבת קרם ווניל וליישר. להמשיך כך הלאה עד שהשכבה העליונה – היא הביסקוויטים. יש להשאיר מעט קרם ווניל לעיטור בחלק העליון – מעל הציפוי. לכסות בניילון נצמד ולשים בהקפאה למשך שעתיים.

4. לציפוי: להמיס במיקרוגל את השמנת עם השוקולד. לערבב היטב עד איחוד מוחלט. להוציא את העוגה מהקפאה ולשפוך עליה את קרם השוקולד (גאנש).

5. להניח את העוגה לשעה במקרר ואז ל'קשט אותה עם הקרם הלבן שנותר. בעזרת שק זילוף וצנתר משונן.

ניתן לקשט עם שוקולד, תותים ובכלל כיד הדמיון הטובה עליכם.

12789663_10207074549316955_85972706_o

ב ה צ ל ח ה !