עוגיות שקדים קראנצ'יות מדהימות

עוגיות קראנצ'יות הורסות אשר קיבלו הסבה לגירסה משלי. התוצאה עלתה על כל דימיון.

בחורה עם מחשב נייד

עוגיות 2

"את יום העצמאות חוגגים השנה אצלנו" הכרזתי בקבוצת ווטסאפ שפתחתי במיוחד לקראת ה- event.

את החג הזה אני אוהבת במיוחד. יש בו משהו, שגורם לי תחושת שייכות למקום, לאנשים ובמיוחד לעצמי ולכן אני אוהבת לחגוג אותו עם החברים שלי כבר שנים. בכל שנה אנחנו חוגגים בבית של אחד מזוגות החברים שלנו, מקפידים על בשר משובח, אלכוהול רציני, והרבה שמח כיאה ליום ההולדת של המדינה.

השנה בן זוגי שיחייה ואני החלטנו שהחגיגות אצלנו.

מיד התיישבתי על הרשימות של תפריט האוכל הכולל בשר (והרבה), תוספות, סלטים וכמובן מנות אחרונות. האמת היא שזה השלב שאני הכי אוהבת. ההכנות לפני. כל הפתקים והרשימות שאני מכינה ומפרטת רשימות מצרכים, סוגי תוספות וסלטים, מה אכין יום קודם ומה אכין באותו היום… חיילים חיילים של רשימות מסודרות.
היות ומדובר השנה בהרבה אנשים החלטתי לפזר משימות וכקפדנית יתירה, הודעתי לכל אחד מה הוא מכין וזאת בהתאם ל"ספצייליטה"  של הבשלנים, תוך הקפדה על סדר שחלילה לא יהיו כפילויות, רחמנא ליצלן. זה תמיד מזכיר לי ששתי נשים מגיעות לאירוע עם אותה שמלה… גוועלד.

לחברה שלי ליאת הודעתי שהיא מכינה סלט ומשהו מתוק. היא תותחית בסלטים ומיני מתוקים וידעתי שאפשר לסמוך ואכן לא טעיתי. ליאת הביאה סלט גזר וסלק שחוסל ממש מהר ועוגיות… אפס מה אגיד לכם, מדהימות. המרקם שלהן, הצבעים והטעם… נפלא.

השבחים לא אחרו להגיע וכמובן שמתכונים החלו לעבור ביום שלמחרת בין אחד לשני.

את העוגיות של ליאת מאוד אהבתי אבל החלטתי לקחת אותם למקום שלי. לעשות איתן משהו אחר. אצל ליאת העוגיות היו מורכבות משקדים, שוקולד ציפס ותפוזים מסוכרים שנתנו לזה טוויסט מיוחד, אני לקחת את זה לגירסה שלי, קצת שונה.

התוצאה, הרי היא לפניכם. מתפוצץ בפה  בקראנצ'יות נפלאה ומשאיר מיד מקום לעוד עוגייה… ככה, בקטנה, בלי שישימו לב.

אז מה צריך לשם אפייתן –

200 גרם שקדים (או פרוסים או מולבנים)
100 גרם צימוקים
100 גרם בוטנים גרוסים
200 גרם שוקולד לאפייה (אני השתמשתי בשוקולד ציפס – 100 גר' מריר ו-100 גר' שוקולד חלב)
3 חלמונים
3 כפות סוכר חום
כפית מחית וניל (או תמצית וניל)
2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (שקדים, צימוקים, בוטנים, שוקולד)

בנפרד טורפים את החלמונים ומוסיפים את כל שאר המרכיבים ויוצקים את הבלילה לתוך התערובת היבשה ומערבבים היטב.

עוגיות 5מניחים נייר אפייה על תבנית ובעזרת כף עורמים תערובת ומניחים אותה על גבי נייר האפייה.

עוגיות 4

מכניסים את התבנית  לתנור שחומם מראש, 180 מעלות, לכ- 13-15 דקות (תלוי בסוג התנור). העוגיות צריכות להשחים כדי שתהיינה קראנצ'יות.

מוציאים ומקררים היטב כדי שהעוגיות תופרדנה בקלות מנייר האפייה ומאחסנים בכלי סגור.

עוגיות 1

לוקחים בחשבון שזה מתחסל בשנייה.

בתאבון.