עוגיות מלוחות עם פצפוצי אורז וגרעינים

בשבועות האחרונים אני מארחת המון ובכל פעם מפנקת את האורחים עם מאפים אחרים. הפעם דגדג לי באצבעות להכין עוגיות מלוחות עם הרבה תוספות. הוצאתי מהמזווה פצפוצי אורז, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת וקוואקר, הוספתי עוד כמה מצרכים, ערבבתי ויצאו עוגיות מלוחות, קריספיות, שנחטפו עד הפרור האחרון.

promo_long

עוגיות מלוחות עם פצפוצי אורז וגרעינים

מצרכים לבצק :
3 כוסות קמח (תופח או רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)
1 חבילה חמאה (100 גרם)
1 שמנת חמוצה או יוגורט
2 ביצים
כפית וחצי מלח
1/2 כוס פצפוצי אורז
1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות גרעיני חמניות
מצרכים לציפוי העוגיות :
שומשום, פרג או גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה טרופה

salt_cookeis

אופן ההכנה :
1. שמים בקערת מערבל את כל המצרכים לבצק ולשים עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק מעט דביק, מוסיפים עוד קצת קמח.
2. מרפדים תבנית של תנור בנייר אפיה.
3. קורצים חתיכות קטנות מהבצק. ליצירת מקלות יוצרים נחשים , ליצירת עיגולים יוצרים נחשים וסוגרים לעיגול או  מרדדים לעלה בעובי של 1/2 ס”מ וקורצים עוגיות בצורות שונות עם חותכני צורות.
4. מורחים את העוגיות בביצה הטרופה ומפזרים שומשום, פרג או גבינה צהובה מגורדת.
5. אופים בתנור בחום בינוני כ-20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
6. אחסנו את העוגיות בכלי אטום היטב.