עוגות וולשיות

גברת הבלים מסרבת להיפרד מוויילס, במתכון קלאסי לעוגות וולשיות

בעוד רגע ממש יכנס פה החורף בדלת, ואני אזכר בטיול שעשיתי לאנגליה לפני חצי שנה.

שני החלקים של המשפט שקראתם למעלה נשמעים לי כרגע כמו פיקציה גמורה. האחד לא יקרה לעולם, האחר לא קרה מעולם. לכולנו יש ימים כאלה, בעיקר לקראת יום ההולדת. גם אופטימית עולצת שכמוני נופלת בזה לפעמים. נו שוין.

אז עד שהחורף יבוא או עד שאסע שוב לאנגליה, אפשר להתנחם בעוגות הוולשיות הכי אגדיות, שמהן עושים את הסיפורים הכי פנטסטיים.

SAMSUNG CSC

עוגות וולשיות – Welsh Cakes

המצרכים  
225 ג' קמח ועוד קצת לקימוח המשטח
5 ג' (חצי שקיק) אבקת אפיה
110 ג' חמאה, חתוכה לריבועים, ועוד קצת לשימון
75 ג' סוכר
ביצה טרופה
75 ג' אוכמניות מיובשות
גרירה מחצי לימון
קורט מלח
כפית תערובת תבלינים: אני מכינה תערובת שהיא חלקים שווים של קינמון, אגוז מוסקט וציפורן. אם אתם לא אוהבים, אפשר גם רק קינמון.

כלים ספציאל
קערה, מערוך, חותכן או סכין, פלאנצ'ה או מחבת וכיריים. נכון, אין צורך בתנור!

אופן ההכנה
מנפים לתוך קערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים.
לשים פנימה את החמאה בעזרת האצבעות, כך שיתקבל מרקם של חול. את החלק הזה אפשר לעשות במעבד מזון, אבל ממש לא חייבים.
מוסיפים את הסוכר, גרירת הלימון, האוכמניות והביצה ולשים יחד למרקם בצקי אחיד.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי חצי סנטימטר.
חותכים בעזרת חותכן בקוטר של 4-5 סנטימטר – אם יש לכם עם שוליים מסולסלים, זה הכי קלאסי, אבל גם שוליים חלקים זה אחלה, ואם אתם סתם רוצים לחתוך ריבועים בסכין זה יצא בדיוק באותו טעם.
עכשיו, מחממים את הפלנצ'ה או את המחבת על הכיריים, ומשמנים קלות במעט חמאה. את העוגות האלה צולים על משטח, ולא אופים.
צולים על צד אחד כ-5 דקות, ואז כשהוא שחום קלות הופכים לצד שני לעוד 2 דקות.

אוכלים חם, עם חמאה וקצת ריבה, או נקי בלי כלום, כרצונכם.

SAMSUNG CSC

על הדרך תדמיינו שחורף, ושאתם עטופים בשמיכה מצמר טוב, עדיף עם משבצות כי ידוע שמשבצות מחממות יותר. ותרימו את הזרת ביחד עם ספל התה, למען השם!

זה הכל הפעם. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 
 רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב