לא תמצאו מטבח בלקני ובייחוד מטבח בולגרי בלי פלפל קלוי או חציל קלוי. גרממה (סבתא בבולגרית) שלי היתה קולה את הפלפלים על הגז ויכולת להריח כבר מהגינה את ריח הפלפל החרוך באש. הפלפל או הצ'ושקי בבולגרית מהווה חלק ניכר מטעמי ילדותי. לדוגמא, פלפל עם שום וחומץ, פלפלים קלויים ממולאים בגבינה ומטוגנים, סלט חצילים ופלפלים קלויים("קיופולו ") והסלט האהוב עלי ביותר: קוביות פלפלים קלויים עם גבינה בולגרית על האש.
בכל פעם שביקרתי את גרממה, כבר בכניסה מהדלת בדקה מה אני רוצה לאכול. פיתה או פרוסת לחם עבה במיוחד עם פלפל קלוי וגבינה בולגרית או פלפל קלוי בחומץ ושום היו המועדפים עלי. כמובן שלא ניתן היה לברוח מלעיסה אצל גרממה. תבינו, זו חלק מההוויה הבולגרית…
נזכרת בילדותי – אני הילדה ישובה על כיסא עץ מול שולחן עם מפה אדומה רקומה מבולגריה ואוכלת פרוסת לחם עבה עם סלט פלפלים קלויים עם גבינה בולגרית אצל הגרממה האהובה שלי. הרבה שיחות וסודות היו שם בסלון הקטן ביפו. עברו שנים. גרממה שלי כבר נפטרה אבל הסלט נותר ועובר מדור לדור.
עם הזמן שודרג תהליך ההכנה, בעיקר משום שאני שונאת לנקות את הגז. אני קולה את הפלפלים בתנור ומוותרת על ניקיונות מיותרים.
את הסלט הזה אפשר לאכול קר או חם לפי טעמכם. מחזיק מספר ימים במקרר ומהווה מילוי מעולה לכריך ללא קלוריות מיותרות. דומה במראהו לשקשוקה.
מצרכים:
קוביה גדולה של גבינה בולגרית 5% של גד
קוביה פטרוזיליה של דורות
1 ביצה
8-10 פלפלים אדומים (אפשר לערבב אדומים וצהובים למראה)
כף שמן זית
איך מכינים?
קולים פלפלים בתנור בחום של 180 מעלות והופכים עד שהפלפלים קלויים מכל הצדדים. מוציאים מהתנור להתקררות לפני הקילוף.
טיפ: שימו מעט מים בתבנית עם הוצאת הפלפלים מהתנור. אחרי שעה הקליפה ממש תיפול מהפלפלים.
חותכים את הפלפלים שקילפנו לקוביות גסות. אין צורך בנוזלים שנותרים בעת החיתוך.
מחממים מחבת ושמים שמן זית וקוביה פטרוזיליה. עם התחממות השמן מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים עד שהפלפלים נותרים ללא נוזלים, בערך 6-8 דקות.
מפוררים מעל קוביה גבינה בולגרית גדולה ומערבבים לאט לאט עד שהגבינה נמסה ומתערבבת היטב עם הפלפלים ולא רואים את נוזלי הגבינה.
יוצרים גומחה במרכז, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עם כל התערובת למשך כשתי דקות.
מכבים את האש ו…טורפים.
מה שנשאר, אם נשאר, שמים בקופסא במקרר.
בתיאבון.