"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

יזהר אשדות:
"במילה אחת – התמכרתי.
לפשטידות? כן, לסלט תפוחי האדמה? כן, לסלט הפסטה? כמובן,
אבל אתן את ידי השמאלית הפורטת בעבור קערה של סלט הגזר האגדי של שרון ורנה.
הכל טעים בטירוף, מחכה להזדמנות הבאה.
יזהר"

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | סלט גזר חמוציות

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור?
במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת.

הלכתי לעבר האופק אליו הוביל אותי החלום, הלכתי כדי להגשים חזון, הלכתי מתוך צורך פנימי חזק מכל דבר אחר. חזק יותר מהמשיכה הכל-כך טבעית לאזור הנוחות שלי; חזק יותר מכאב השריטות והפציעות שבדרך; חזק כל כך עד שגבר על כל מה שעמד בדרכו; חזק כמו שרק אהבה יכולה להיות – אהבה לאנשים, הרצון לשמח אותם, להעשיר את עולמם, ולרגש אותם בכל פעם מחדש.

אז נכון, אני עובדת קשה ואפילו קשה מאוד, המשכורת זה לא בדיוק זה, שעות העבודה מטורפות, המחירים האישיים והמשפחתיים גדולים, אבל להגשמה העצמית יש ערך משלה. אני קונדיטורית מתוך בחירה שלמה, אופה ויוצרת באהבה מתכונים איכותיים ללא פשרות ומתעשרת בכל פעם מחדש מהידיעה שגרמתי לכם להנות, להתרגש, לאהוב ולחלום על הפעם הבאה.

כל תודה אישית היא חגיגה עבורי, והזירה המרכזית היא ללא ספק דף התגובות והביקורות באתר שלנו. הביקורות מפרגנות ומשמחות כולן, אבל יש בינן כמה שאהובות עלי במיוחד. מדברות אלי, מרגשות אותי ומחזקות את ידי בכל פעם מחדש.

קחו לדוגמה את הביקורת הבאה, שכתב לי יזהר אשדות:

"במילה אחת – התמכרתי.
לפשטידות? כן, לסלט תפוחי האדמה? כן, לסלט הפסטה? כמובן,
אבל אתן את ידי השמאלית הפורטת בעבור קערה של סלט הגזר האגדי של שרון ורנה.
הכל טעים בטירוף, מחכה להזדמנות הבאה.
יזהר"

סלט גזר חמוציות 2


אתם בודאי שואלים את עצמכם למה הוא בעצם מתכוון? מה כבר יכול להיות כל כך מיוחד בסלט גזר?

אז זו ההזדמנות שלי לשמח ולהעשיר גם את קוראי (ולא רק את טועמי) ולשתף אתכם במתכון לסלט הגזר הנפלא הזה:

מה נצטרך?

1/2 ק"ג גזר חתוך לגפרורים (אפשר לגרר כמה גזרים במנדולינה או לקנות גפרורי גזר מוכנים בסופר. לא מומלץ לגרר במגרדת רגילה, זה ממש לא אותו הדבר).

75 גר' פקאן סיני קצוץ (אפשר לקצוץ גס בסכין או דק יותר במעבד מזון. שתי האפשרויות תקפות).

125 גר' חמוציות מיובשות (רצוי הסוג הלח יותר).

1/2 צרור כוסברה קצוצה דק (מי שממש לא אוהב כוסברה יכול להחליף בפטרוזיליה. זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל עדיין טעים ומוצלח; ומי שממש אוהב – יכול להוסיף קצת יותר).

מערבבים את כל החומרי הסלט בקערה.


לרוטב:

1/4 כוס פריגת לימון (להשתמש במוצר כמו שהוא, אין צורך למהול במים)

1 כפית דבש

1/2 כוס שמן זית (לגרסה בריאותית) או כף מיונז

1/4 כפית מלח

שמים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה ומערבבים היטב, רצוי בעזרת מטרפה קטנה עד שהתערובת אחידה לגמרי ואין גושים של מיונז.יוצקים את הסלט על הרוטב ומערבבים. רצוי להשהות לשעה לפחות למיזוג טעמים. אחרי שעה – טועמים ומתעלפים. מגישים ומתפללים שיישאר משהו למחר…

הסלט יהיה במיטבו ביום הכנתו, אבל יישמר היטב בכלי סגור במקרר למשך יומיים-שלושה.

אוהבים סלטים? מה דעתכם על –

סלט אביבי ופרחוני

סלט אפונים ובורגול בלימון ונענע

סלט מלפפונים ובזיליקום

סלט תרד ורוקפור

הסלט הסגול

סלט ארטישוק כבוש

מעוניינים להכיר מתכונים נוספים שלי? בקרו בבלוג האישי