סלט בצלחת, צבע בעיניים ותקווה בלב

התחלתי להכין סלט ויצאה לי ארוחה שלמה: קינואה עם אנטיפסטי, סירות קפרזה, קרפצ'ו סלק וסלט ירקות משודרג. זו בקלות אחת הארוחות הכי יפות שמתאימה לכל עונה

קרפצ'ו סלק, קפרזה באנדיב וסלט קינואה ואנטיפסטי  (צילום: יערה די סגני)

כל מי שמכיר אותי יודע שאני הכי אוהבת ירקות. לכן, ביום שבו השמש מקבלת את פני על הבוקר ומתבררת גם כשמש מהסוג שנותן גם אור וגם חמימות נעימה אבל לא מעיקה מדי, מה שהכי מתחשק לי זה לצאת לשוק, לשטוף את העיניים בצבעים ובריחות, לבחור לי כל מני ירקות מעניינים ולדמיין ביני לבין עצמי שזהו, החורף נגמר.

12 שנים חייתי בניכר, קודם בארה"ב ואחר באנגליה, שתי מדינות חזקות בחורף וחלשות מאוד בסלט. בארה"ב תמיד היו מסתכלים עלי מוזר כשהייתי שואלת אם אפשר לקבל שמן זית ולימון במקום מבחר הרטבים התעשייתיים בהם מטביעים שם ירקות. באנגליה את המבטים המוזרים הייתי מקבלת בסופר מרקט כשהייתי מעמיס מלפפונים ועגבניות כאילו שיש לי בבית 10 ילדים.  עם החזרה לארץ, לפני 10 שנים, חזרה גם החדווה לקערת הסלט שלי ואין יום שאין בו ארוחה אחת לפחות שמבוססת על סלט.

העניין הוא עם אהבה לירקות, שכמו כל אהבה אחרת, קורה לפעמים שנסחפים קצת וכך יצא שבמקום סלט אחד, מצאתי את עצמי עם ארוחה שלמה על טהרת הירקות ובעיקר, עם רצון לשחק עם הצבעים, הצורות והמרקמים ולנסות לייצר משהו שיעשה שמח בעיניים ולא רק בבטן.

אז מה היה לנו שם?

סלט קינואה ואנטיפסטי (צילום: יערה די סגני)

סלט קינואה ואנטיפסטי

זה סלט הדגל שלי, זה שמבקשים ממני תמיד להביא לכל אירוע והוא תמיד מתחבר לי לקיץ ולבילוי עם חברים. הוא פשוט, טעים ומשתבח עם הזמן (אם לא מחסלים אותו מיד)

  • חצי כוס קינואה
  • חציל בלדי
  • 3 קישואים
  • פלפל אדום
  • שומר
  • קולורבי
  • כרובית
  • זיתים שחורים
  • צלפים (אם אוהבים)
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • שום דורות

שוטפים ומסננים את הקינואה, מבשלים במים ומניחים בצד.

פורסים את הירקות, טובלים אותם בקערה עם שמן זית, חומץ בלסמי ושום, מפזרים על תבנית שטוחה עם נייר אפייה ומכניסים לתנור, 200 מעלות, עד שהם מתחילים להשחים.

חותכים ירקות  (צילום: יערה די סגני)

מערבבים בעדינות עם הקינואה ושאר המרכיבים, אפשר להוסיף גם טפנד זיתים או עגבניות מיובשות להעשרת הטעם.

אם נשאר לכם מהסלט הזה, תגלו שהוא טעים יותר למחרת.

את האנטיפסטי שנשארו בצד אפשר לאכול על לחם עם ממרח אהוב (חצילים למשל) או לנשנש כמו שהם.

 קפרזה באנדיב  (צילום: יערה די סגני)

סירות עולש עם קפרזה

  • עלי עולש (אנדיב) שטופים
  • עגבניות בשלות
  • מוצרלה טרייה
  • שמן זית
  • פסטו דורות או עלי בזיליקום טרי

פורסים את העגבניות והמוצרלה, מסדרים לסירוגין בתוך "סירות" העולש, מזלפים פסטו ושמן זית וזהו.

 קרפצ'ו סלק  (צילום: יערה די סגני)

קרפצ'ו סלק

  • סלק חי
  • גבינה בולגרית
  • שמן זית
  • לימון / חומץ בלסמי

 מקלפים סלק  (צילום: יערה די סגני)

פורסים את הסלק לפרוסות דקות בעזרת קולפן ומסדרים על צלחת, מזלפים שמן זית ולימון או חומץ בלסמי ומפוררים מעל גבינה בולגרית, מקשטים עם נבטים או עלי רוקט ופרוסות צנונית דקות

 סלט משודרג פלוס פלוס  (צילום: יערה די סגני)

סלק ירקות משודרג פלוס פלוס

  • חסה אדומה וירוקה
  • גזר
  • סלק
  • עגבניות שרי
  • פלפל כתום מיני
  • פטריות
  • נבטי חמניה
  • אגוזי קשיו
  • תערובת אגוזים וחמוציות
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • מלח

פורסים את הגזר ואת הסלק בעזרת קולפן, את עלי החסה קורעים בידיים ואת השאר חותכים. מערבבים בעדינות ומפזרים למעלה את הקשיו ואם רוצים גם תערובת אגוזים עם חמוציות. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי ומלח לפי הטעם. אפשר להוסיף גם גבינה בולגרית, רוקפור או שבבי פרמזן

זה בריא, זה צבעוני, זה טעים וזה נותן תקווה לקראת האביב, סלט, זה כל הסיפור.

קפרזה באנדיב, קרפצ'ו סלק וסלט משודרג (צילום: יערה די סגני)