סלט בורגול קל הכנה, דל קלוריות, משביע וטעים.

unnamed[1] (6)

את סלט הבורגול הזה הכנתי לראשונה והבאתי למפגש הבלוגריות שהתקיים ביום ששי בקיבוץ הזורע, בביתם מקבל האורחים של יעל כרמי  ובן זוגה שטרחו ועמלו ונתנו לכולנו הרגשה נהדרת.

סלט קל להכנה, בריא ומשביע וטעים מאד. זה מה שאמרו כולן ואני מאמינה להן. אז הנה המתכון-

מצרכים

2 כוסות בורגול דק

3 בצלים

3 גזרים

4 פלפלים בצבעים שונים

צרור פטרוזיליה

6 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד או לפי הטעם

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

משרים את הבורגול במים חמימים למשך כ-עשרים דקות. בינתיים, פורסים את הבצל לרצועות וכנ"ל את הפלפלים. את הגזר מגוררים על פומפייה. במחבת גדולה מטגנים במעט שמן, לפי הסדר, את הבצלים, הפלפלים והגזר עד שיזהיבו רק מעט. מוסיפים את הבורגול ומקפיצים יחד מספר דקות. מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוץ דק, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

ניתן להגיש חם או קר.

במידה ורוצים שהסלט יהיה עשיר ומהודר יותר אפשר להוסיף- צנוברים, חמוציות, אגוזי מלך, גרעיני חמנייה.

בתיאבון.

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.