בפסטיבל איטלקי כבר הייתם?
לא סתם פסטיבל – פסטיבל של אוכל, מיטב מעדני המטבח האיטלקי, עשויים מחומרי הגלם המשובחים ביותר, המיובאים לארץ ע"י חברת ריסטרטו.
את כל הפסטיבל הזה הכינו שפים איטלקיים שהגיעו לכאן במיוחד מאיטליה.
ועל כל החגיגה הזו מנצחת שגרירות הסחר האיטלקית…
אז מה עוד אפשר לאמר?
שהיה מקסים וטעים? זה ברור…
שפגשתי (סוף-סוף, לראשונה אחרי שנים של חברות וירטואלית) את גבישס (הלא היה מירב גביש), וגיליתי אישה מהממת עד מדהימה? ושלא תחשבו לרגע שאני מופתעת…
שהצטלמתי עם שגריר איטליה, מנצלת את ההזדמנות כדי להזכיר לו שכבר זכה לאכול מהקייטרינג שלי בארוע אחר.
והעיקר – שיצאתי מהפסטיבל עם סל מוצרים של מיטב יצרני איטליה להתנסות, וטונות השראה: פסטות של De Cecco ו-Morelli, ארטישוק כבוש של Ponti, ציר עגבניות של Mutti, ממרח ארטישוק ועגבניות שרי של Agramonte חומץ בלסמי מצומצם של Leonardi, ועוד כהנה וכהנה… בקיצור – הפסטיבל ממשיך גם בבית. כייף גדול.
אז אחרי שהתבשלתי לי (תרתי משמע) כמה ימים עם עשרות רעיונות, הנה המתכון הראשון שלי בהשראת הפסטיבל האיטלקי – סלט שהוא ארוחה שלמה עם ארטישוק כבוש של Ponti.
בפסטיבל זכינו לטעום את הארטישוק כפי שהיא (רק להוציא מהצנצנת ולסנן) כחלק ממזנון האנטי פסטי. זה נראה מקסים, זה טעים להפליא, וזו בהחלט אפשרות ראויה.
אבל אני לקחתי את זה צעד אחד קדימה, הכנתי סלט קיצי ומרענן, שהוא ארוחה שלמה:
אז מה בסלט?
2-3 תפוחי אדמה, מבושלים בקליפה, מצוננים וקלופים.
2-3 ביצים קשות קלופות
1 צנצנת ארטישוק כבוש של Ponti
1-2 כפות צלפים
2-3 כפות זיתי קלמטה מגולענים
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
ומה עושים?
1. חותכים את תפוחי האדמה והביצים לקוביות ושמים בקערה.
2. מסננים את הארטישוק (שומרים את המרינדה הנפלאה שלו להמשך). חותכים כל רבע ל – 2-3 קוביות ומוסיפים לקערה.
3. קוצצים מעט את הצלפים והזיתים ומוסיפים גם אותם לקערה, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה.
4. להכנת הרוטב מערבבים בנפרד 2 כפות מהמרינדה של הארטישוק עם מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל שחור גרוס. ממש בזהירות עם המלח והלימון, הצלפים והזיתים עושים כבר את רוב העבודה בענין הזה.
5. מעבירים לצלחת הגשה, ומתענגים על כל ביס.
וזהו. זה כל הסיפור.
פשוט, טעים, קיצי וקליל – ארוחה שלמה כמעט בלי עבודה.
והנה עוד כמה מתכוני סלטים שאני אוהבת:
סלט מלפפונים ובזיליקום
סלט תרד ורוקפור
הסלט הסגול
סלט הגזר האגדי של שרון & רנה
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.
שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת