סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3

מס' ימים עד לסיום: 27

מס' מתכון מתוך ה-30: 4

היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה

מס' ימים מתחילת המסע: 3

מס' ימים עד לסיום: 27

מס' מתכון מתוך ה-30: 4

היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה!

דברים חשובים שנכיר עוד יותר…

1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת קישואים! מטוגנים, אפויים, מבושלים, חיים, חצי מטוגנים, חצי אפויים ובכל הוריאציות האפשריות! קישוא זה ירק מדהים, ואני משתדלת אם הוא טרי, (וקליפתו נראית לי סבבוש) להכין אותו תמיד יחד עם הקליפה. היא בריאה וטעימה ומלאה בויטמינים!

2. גבינות זה להיט! אני יודעת שהרבה אנשים או לא משתגעים על גבינות, או טבעונים (יש לי בזמן האחרון להקת חברים שמתמצאת בנושא) או שמוצרי חלב לא עושים להם טוב. אבל בשבילי גבינות זה משהו מיוחד. שאני רוצה לפנק את עצמי, אני נוסעת לעדן או טיב טעם וקונה לי 50 גרם מכל גבינה שאני אוהבת, בגט טוב, סלסלת עגבניות שרי, ובקבוק יין. אין כמו גבינות (יותר מסריח- יותר טוב) לשפר את המצב רוח! הילה בר אור! לא אומרים איכס על גבינה מסריחה!!! חוץ מזה שאני מלמדת את הילדים בגן לא להגיד איכס על אוכל אלא להגיד זה לא לטעמי. זה מעליב את האוכל אם אומרים לו איכס, ותודה לך סמדרי שלימדת אותי את זה.

המתכון של היום הוא ניסוי ראשוני של מתכון שמצאתי ברשת לא מזמן וכבר המון זמן רציתי להכין אותו. המתכון המקורי נמצא כאן , ואני הוספתי לו עוד קצת קישואים (כי המלית מספיקה להמון קישואים) וגם דלעת מגורדת שלא היה לה מקום במרק ירקות של אתמול.

אז זאת הייתה הפעם הראשונה שניסיתי אותו, אבל אין לי ספק שהוא יככב אצלי מעכשיו במטבח! השילוב של הגבינות המלוחות, עם הדלעת המתוקה, והקישוא החתיך יצרו שילוב טעמים שקשה לי להעביר אותו בכתב.

היום כמה חברים טובים קפצו לאכול, בינהם כנרת, אחת מהחברות הכי טובות שלי מצור יגאל שגם לומדת כאן בבאר שבע.אנחנו חברות מכיתה ג' (כיתה ג' זה קצת מופרז כי אז עוד נשכנו אחת את השניה) אבל נולדנו באותו יום, ויש בינינו טלפתיה שאף אחד לא מבין. אנחנו שונות כל כך, אבל בגלל זה החברות שלנו היא כל כך מיוחדת. חוץ מזה שכנרת מאוד אוהבת פרמזן (שאני אומרת מאוד אוהבת אני מתכוונת למאוווווד אוהבת). שטיילנו יחד באיטליה שנה שעברה, פרמזן היה האורח הקבוע שלנו בכל מנה שהזמנו.

קפץ לביקור, עוד חבר מיוחד מהבית, נדב דוידי, שלומד במכללת ספיר משפטים והוא חתיך ופנוי. אז מי שמעוניינת נא ליצור קשר! אם כבר בלוג- למה לא לנצל אותו לעוד דברים חיובים חוץ מאוכל?! נדבי היה לי כיף שבאת (כי אחר כך שנים היית חופר לי איך לא הזמנתי אותך לאכול, אני מכירה אותך).

דיי לחפור. המתכון הזה טוב מידי כדי להאריך בדיבורים כדאי לגשת אליו תיכף ומיד!

סירות קישואים עם בולגרית ופרמזן- יאמי יאמי יאמי!


מרכיבים:

-2 כפות שמן זית(שוב, מוסיף לטעם המשובח)

-6 קישואים מינימום (אני הייתי אפילו מוסיפה עוד שניים) חצויים לחצי לאורך ומרוקנים מתוכנם (לא לזרוק נשתמש בזה בהמשך! את הקישואים מרוקנים בכפית כך:

– סלסלת פטריות אחת חתוכה לקוביות (אני ערבבתי בין שמפיניון ופורטבלו)

– 4 שיני שום כתושות

– בצל לבן קצוץ

– דלעת מגורדת (מוסיפה מתיקות ונותנת קונטרה רצינית למליחות של המנה!)

– 6 כפות פירורי לחם

– 8 כפות גבינה בולגרית (אני שמתי קוביות בולגרית וזה היה מגניבוש להיתקל קוביה באמצע הביס)

– פלפל שחור

– גבינת פרמזן לפיזור מעל הקישואים

אז מה עושים?!

1. מטגנים בצל במחבת עד הזהבה

2. מוסיפים למחבת את הפטריות, תוכן הקישואים שהוצאנו מתוך הקישואים, והדלעת ומטגנים מספר דקות לריכוך קל.


3. בקערה מערבבים את הפירורי לחם, בולגרית, שום ופלפל שחור (פלפל שחור זה התבלין היחידי ששמים במתכון כי הוא מלוח מספיק).

4. מערבבים את התערובת מהמחבת אל הקערה עם שאר המרכיבים

5. ממלאים את הקישואים בכף, ואז מוחצים קצת עם היד למלא את הסירה באופן אחיד

6. מפזרים פרמזן בנדיבות בשביל כנרת (גם שאתם תכינו, שימו מכל הלב. תחשבו על כנרת, היא באמת בחורה טובה)

הסירות בלי הפרמזן הן בשביל אביב השותפה שלי, שלא אוכלת מוצרי חלב. אז היא קיבלה נוסח משלה בלי הגבינות. אבל היא אמרה שזה גם יצא מאוד טעים!

7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לחצי שעה, או עד הזהבה של הפרמזן.

מומלץ ביותר!

– לכל מי שפוגש אותי באוניברסיטה או ברחוב או שולח הודעות ושואל מתי אני מפרסמת את הבלוג, אז בדרך זה אחרי 12 בלילה (אמא אל תדאגי, אני אשן במאי), אני פשוט לא מספיקה לבשל עד לשעות הערב המאוחרות, ולכן אני לא יכולה לכתוב מוקדם יותר (הבלוג צריך להיות כמו האוכל- טרי טרי).

שיהיה לילה טוב, תודה על התגובות החמות. נסו קצת בעצמכם וספרו לי איך יוצא!

ניפגש מחר,

עם אחד הקינוחים שאני יותר אוהבת להכין, הוא אישי, קצת לבן, וקצת אדום…

שאו ברכה, וקחו איתכם רק דברים טובים לדרך.

נעמיש

מה זה בכלל 30/30?! תקראו כאן ותבינו.