סינטה, ברוקולי ופטריות – השילוש הקדוש

הדבר שאני הכי אוהבת בבישול, הוא היכולת לשנות – להוסיף, לגרוע, להגדיל, לחבר, להפריד – יכולת השינוי קוסמת לי,

החופש הזה שמתקיים בכל פעם שאני קוראת מתכון, פותחת את המקרר ושם נוצר קסם השינוי והשדרוג.

המתכון משתנה ומקבל פרשנות שהופכת אותו להיות שלי, כשהבסיס לשינוי הוא כמובן – מה שיש במקרר.

כך בדיוק נוצר המתכון הזה – סוויט דולי המהממת, שאין דברים כמוה, נתנה לי מתכון לסינטה עם ברוקולי

ואני הוספתי את שלי ואת תכולת המקרר באותו היום ונוצר מתכון עם טוויסט בעלילה שקיבל את השם – השילוש הקדוש.

ואם את כמוני, אז מאוד מעניין אותי, איך תהיה הפרשנות שלך על המתכון שלי שהוא בעצם של סוויט דולי, שהוא בעצם של…..

קיצר – הכנה פשוטה, הכל בר שינוי והדבר הבטוח – הולך להיות לך טעים מאוד מאוד.

מרכיבים –

חצי קילו סינטה פרוס לאצבעות

1 בצל גדול או 2 בינוניים פרוסים לחצאי ירח

חצי קילו פרחי ברוקלי מופרדים לזרים קטנים

קופסאת פטריות טריות מכל סוג שאוהבים חתוכות לרבעים

100 גרם קשיו

3 כפות שמן לטיגון

לרוטב –

1 כוס רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

2 קוביות שום כתוש דורות

1 קוביה ג'ינג'ר טחון דורות

1 כוס דבש

1/2 כוס מים

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף קורנפלור

אופן הכנה –

צורבים את הסינטה על מחבת חמה משומנת ומוצאים לצד לנוח.

מטגנים את הבצל באותה המחבת עד להשחמה, לנצל את טעם הסינטה שנותר בו מהצריבה,

מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים למספר דקות, להקפיד שלא תתרכך יותר מידי.

מוסיפים את הפטריות להקפצה מהירה ומסירים את המחבת מהאש עד להכנת הרוטב.

בסיר נפרד, מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב עד לאיחודם ומבשלים  עד להסמכה.

מצרפים את הסינטה לירקות המוקפצים שבמחבת, שופכים את הרוטב עליהם ומבשלים הכל ביחד מספר דקות.

מפזרים מעל את הקשיו וזהו, מוכן.

אני אוכלת ישירות מהמחבת וללא תוספת פחממתית, אך הולך מצויין עם אורז לבן, עם כל סוג של פסטה או על פתיתים.

בתאבון 🙂