סוף עוגת המשמשים

בחורה עם מחשב נייד

איזה דבר יפה זה הגעגוע.

געגוע כזה שאתה יודע שמושא הגעגוע יחזור.

כמו משמשים.

כמו כל שנה בקיץ – יבואו לבקר לתקופה קצרה , אבל יבואו.

ובתקופה הזו את רוצה להכין את כל המתכונים בעולם שמכילים משמשים, כדי להספיק. אבל בסוף ,תמיד, רק עוגה אחת מנצחת את כולם.

זו – ואין אחרת.mishmesh 3

ועכשיו ….הם עוד מעט  הם נעלמים. לא תיפרדו מהם יפה ?

סוף עוגת המשמשים כבר פה.

אני כבר מתגעגעת.

מה? 

15 משמשים בשלים מגולענים וחצויים מושרים בכף סוכר.

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

כוס ורבע סוכר

גרידה מלימון אחד צהוב וגדול

קורט מלח

2 כוסות קמח מנופה ומאוורר

כפית א. אפיה גדושה

3/4 כוס חלב

4 ביצים

איך

להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים.

להקציף את החלבונים עם קורט מלח, לשים בצד.

להקציף את החלמונים עם הסוכר.

להוסיף את החמאה וקליפת הלימון לתערובת החלמונים.

להוסיף את הקמח והחלב לסירוגין ולערבב היטב.

להוסיף את החלבונים לתערובת ולקפל בעדינות.

לשמן סיר פלא ולקמח (או תבנית 22 ס"מ) ולהוסיף את התערובת .

לחצות כל משמש לפרוסות דקות ולשטח (כמו קלפים).

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות .

העוגה מוכנה כשנועצים קיסם והוא יבש .

לפזר אבקת סוכר ולהיאנח בעונג.

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

mishmesh 1