"סום טאם" סלט פאפאיה, + מעטפות בצק פילו עם גבינת עיזים ומרווה וזעתר

כל חודשיים שלושה אנחנו נפגשים,מפגש חברים ואוכל, הכרנו דרך פורום אוכל והפכנו לחברים טובים מ-אוד.
הנושא הפעם היה " מנות קטנות" , השילוב המופיע כאן היה לטעמי שילוב מנצח (למרות שבתחילה כלל לא חשבתי כך)

בחורה עם מחשב נייד

"סום טאם " – סלט פאפאיה, גזר ובוטנים במיץ ליים וצ'ילי

להכפיל כמויות ואפילו לשלש

        .   1 פאפאיה אורגנית ירוקה, קלופה , נקייה מתוכן וחתוכה לרצועות דקיקות

  • 2 גזרים קלופים, חתוכים לרצועות דקיקות
  • 1/2 אצבע ג'ינג'ר טרי, קלוף ,חתוך לרצועות דקיקות
  • 1/2 צ'ילי אדום ובשל, נקי מגרעינים וקצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות דבש דקלים- השתמשתי בדבש
  • 6 כפות מיץ ליים טרי (או לימון)
  • 4 כפות נמפלה (רוטב דגים)
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים גס – נענע, כוסברה, מנטה, בזיל סגול וכדומה- השתמשתי בנענע ופטרוזיליה 
  • 4 כפות בוטנים מקולפים, קלויים וקצוצים- השתמשתי בצנוברים 

 – אופן ההכנה

לחתוך את הגזר לרצועות דקות, להעביר לקערה

לחתוך את הג'ינג'ר לרצועות דקות,להעביר לקערה

לחצות את בצ'ילי ולהוציא גרעינים ולחתוך דק דק דק- לקערה

שום קצוף (לא כתוש) לקערה

להוסיף את כל המרכיבים ולטעום…

אפשר להכין מראש כמה שעות ללא תוספת הירק והצנוברים.

את הצנוברים לקלות בעדינות במחבת ואחר לפזר מעט מלח מעל.

את הצנוברים רק לפני הגשה

———————————————————–

מעטפות בצק פילו עם גבינת עיזים , מרווה וזעתר

חומרים:

1/2 חבילה חמאה מומסת

בצק פילו- לחתוך ריבועים של 10 על 10

גבינת עיזים (גליל)

עלי מרווה וזעתר.סלט פאפיה + מאפה עיזים

הכנה:

למרוח כל דף בחמאה,

להניח עלה מרווה ומעל עיגול גבינה ומעל מרווה או זעתר

לקפל עמו מעטפה. ולשמור בכלי.

ל10 דק' לפני הגשה:

לחמם מחבת עמוקה על מעט שמן לטגן עד שמשחים יפה .

בתיאבון