סבתא אילנה הכינה בורגרקבב פרגית… לזה נתנה… לזה נתנה… לזה נתנה וכלום לא נשאר…

צפרא טבא

קבב מוכן

קבב 1סיר החצילים

הבורגרקבב פרגית של סבתא אילנה
= = = = = = = = = = = = = = =
היום אתן מתכון קל טעים ושווה.
סבתא הכינה בורגרקבב פרגית                                                                                                                                                                                                                                              לזה נתנה לזה נתנה וברגע לא נשאר…

 
בורגרקבב פרגית של סבתא אילנה
= = = = = = = = = = = = =  =
1 ק"ג בשר פרגית טחון פעם אחת בלבד
1 בצל גדול קצוץ דק
1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן בשמן זית
צרור נדיב של פטרוזיליה קצוץ דק
פלפל שחור מלח – אני מוסיפה מעט קינמון נותן טעם וארומה.
לערבב הכל ולהכין את בורגרקבב בצורה שאתם אוהבים.
אפשר על מחבת פסים
אפשר על המנגל
אפשר להכניס אותם גם לתבשיל ללא טיגון
אני אישית אוהבת אותם בגריל
מעט שמן זית בתבנית לסדר את בורגרקבב
עלה רוזמרין גריל חם והכל מוכן.
 
טיפ: אני טוחנת בשר פעם אחת בלבד
כשטוחנים פעמים בשר המרקם הופך לעיסה
סבתא שלי בכלל הכינה קבב עם סכין עגולה
הכי טעים בעולם.
 
 

חציל חתוךכל שלבי החציל
הבורגרקבב כבר מוכן
לא נגלגל בחציל ?…  נגלגל
 
 

חציל על המחבטחציל מוגשעגבניותלחציל
חציל מגולגל בבורגרקבב פרגית
= = = = = = = = = = = = = =
חציל אחד ארוך וקל חתוך דק דק יוצא 8 מנות
להמליח להוריד נוזלים
להעמיד מחבת פסים על האש
לשמן בטיפה שמן זית ולטגן את החציל משני צדדיו
כל חציל שטוגן הניחו על מגש
לשים מעט מעיסת הפרגית הבורגרקבב המוכן ולגלגל… המתכון למעלה
בינתיים בסיר
1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות – לא רסק
1 עגבנייה מרוסקת גס
4-5 פרוסות  שיני שום
פיטרוזילייה
אורגנו ירוק אם אין להוסיף כפית יבש
רצועות מחצי פלפל אדום
פלפל שחור גרוס מלח לפי הטעם
2 כפות קטשופ
ומי שאוהב פלפל חריף.
שמן זית ולבשל כ – 15  דקות
להוסיף חצי כוס מים להרתיח
ולהוסיף את החצילים המגולגלים
לבשל 10 דקות לקבלת הטעמים.
בתיאבון ובהצלחה … עכשיו לייק ואני אגיד יפה תודה רבה 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה